Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste

de Cristi Roman in Fructe de mare, 16 Feb 2012 | 5658 vizualizari

 

S-ar putea ca preparatul despre care voi scrie mai jos sa vi se para complex. Cumva este, iar in faza maxima de pregatire a lui am lucrat la 4 surse de caldura, aproape simultan. Am decis insa sa-l fac pentru a-mi exersa coordonarile intre mai multe activitati, dar si pentru ca ador fructele de mare si ma gandesc constant cum sa le dau o forma finala speciala, in afara de cele clasice mediteraneene sau asiatice.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame carne de scoici St.Jaques (scallops);
  • 3 ciuperci mari pleurotus;
  • un cap de peste si ceva oase;
  • rucola si ulei de masline pentru sos;
  • o jumatate lingurita de curcuma (turmeric);
  • o lingura smantana lichida;
  • un cubulet de unt;
  • o jumatate de ardei gras rosu;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste:

1. Am creat supa de peste, cam 200 de ml, prin fierberea unui cap de peste si a catorva oase mai mari timp de 8-10 minute (spre deosebire de supa/stockul de pui sau de legume, supa de peste se obtine mult mai repede). Cand a fost aproape gata am dat focul mai mic si am adaugat o lingura de smantana lichida si o jumatate de lingurita de praf de curcuma (turmeric). Am lasat totul la foc mic timp de inca 10 minute pana cand zeama s-a mai redus si ingrosat.


2. Am sotat apoi ciupercile in unt, taind in feliute codita si pastrand in forma naturala “caciuliile”. Le-am facut pe jumatate, fiindca urmau a se gati in faza finala.


3. Am rumenit carnea de scoici, tot in putin unt dar si putin piper.


4. Am preparat un sos special din rucola, ulei de masline, sare, piper, totul blenduit.


5. Am inceput gatirea/asamblarea finala, mentinand la foc mic sosul redus in oala initiala si grabindu-ma sa ma sincronizez pentru ca preparatul sa ajunga cald pe farfurie. Am turnat sosul in farfurie, apoi am aranjat feliutele de la coada ciupercilor, baza mare a ciupercilor pe centru iar deasupra acestora am pus carnea de scoici. Am mai adaugat o lingura din sosul verde, usor amarui/acrisor. Pentru decor am tocat o jumatate de ardei gras rosu in cubulete.


Iar din icrele acestor scoici am facut aceasta reteta, in caz ca ai trecut peste ea :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (35)

Cristi Roman 1

18.02.2012, 05:46

Va multumesc mult de tot .

irena 1

02.03.2012, 17:56

sebirizescu 1

06.01.2013, 21:37

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!