Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

de Catalina L in Fructe de mare, 26 Dec 2016 | 410 vizualizari

 

O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori.
Adoptata in unanimitate :)
Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/scoici-saint-jacques-cu-morcovi-si.html

 

INGREDIENTE

  • 9 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 30 g de unt
  • 20 cl lapte de cocos
  • 1 linguriță ulei de susan
  • sare de mare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos:

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.


Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.


Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.


Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute.


Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare și piper și se gateste la foc mic câteva minute.


Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.


Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.


Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.


Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute.


Într-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.


Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques și alaturi un pic de sos.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 21:52

anca_rm 1

27.12.2016, 08:50

hmmm ce imi plac fructele de mare in lapte de cocos

kytz 1

27.12.2016, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti si calamari cu vin si usturoi