Ciorba radauteana

de gaby_duceag in Ciorbe, 28 Dec 2011 | 57970 vizualizari

 

Una dintre ciorbele preferate ale familiei este ciorba radauteana care nu lipseste niciodata de pe mesele de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui (poti pune doua, pentru un gust mai bun,dar la final unul nu-l mai toci ci il servesti altfel, pt ca iese o ciorba prea groasa)
  • o radacina mare de telina
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • doi/trei morcovi
  • doua cepe
  • putina sare
  • 2-3 foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • piper boabe (vreo 10 boabe)
  • 300-400 gr smantana grasa
  • 2-3 galbenusuri de ou(de preferat oua de casa)
  • 1-2 linguri faina
  • o bucata de morcov pentru calit
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • otet
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.


Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul si patrunjelul taiat rondele.

Pui iar pe foc ciorba radauteana.

Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa ,doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!) si doua linguri faina grau sau amidon.

Iei oala deoparte si torni usor amestecul in ciorba radauteana , imprastiind cu o furculita in oala cu ciorba, pt a nu face cocoloase (daca totusi face, se mai intampla, le iei frumos cu o strecuratoare).

Pui inapoi pe foc inca 10 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat

Calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba radauteana pentru a da o culoare frumoasa.



Pofta buna!

TIPS-URI

1

La servire in ciorba radauteana se adauga optional mai mult usturoi, patrunjel verde ,otet si smantana.

2

poti drege ciorba adaugand usturoiul pisat amestecat cu putin cimbru intr-o strecuratoare si sa torni  ciorba clocotita tinand strecuratoarea deasupra ciorbei

3

poti drege ciorba cu lamaie, nu cu otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

nico_nico 1

09.11.2016, 14:50

Si mie imi place supa radauteana

-Licurici- 1

10.12.2017, 08:57

Foarte buna!

Ancutsa 1

19.10.2018, 12:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

de RODIMUR 7

ieri la 18:51

Salata cu mozzarella, rosii si oregano

ieri la 15:58

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

pe 08.04 la 21:54

Desert prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

pe 08.04 la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

pe 08.04 la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare