Ciorba radauteana

de gaby_duceag in Ciorbe, 28 Dec 2011 | 50144 vizualizari

 

Una dintre ciorbele preferate ale familiei este ciorba radauteana care nu lipseste niciodata de pe mesele de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui (poti pune doua, pentru un gust mai bun,dar la final unul nu-l mai toci ci il servesti altfel, pt ca iese o ciorba prea groasa)
  • o radacina mare de telina
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • doi/trei morcovi
  • doua cepe
  • putina sare
  • 2-3 foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • piper boabe (vreo 10 boabe)
  • 300-400 gr smantana grasa
  • 2-3 galbenusuri de ou(de preferat oua de casa)
  • 1-2 linguri faina
  • o bucata de morcov pentru calit
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • otet
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.


Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul si patrunjelul taiat rondele.

Pui iar pe foc ciorba radauteana.

Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa ,doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!) si doua linguri faina grau sau amidon.

Iei oala deoparte si torni usor amestecul in ciorba radauteana , imprastiind cu o furculita in oala cu ciorba, pt a nu face cocoloase (daca totusi face, se mai intampla, le iei frumos cu o strecuratoare).

Pui inapoi pe foc inca 10 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat

Calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba radauteana pentru a da o culoare frumoasa.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

La servire in ciorba radauteana se adauga optional mai mult usturoi, patrunjel verde ,otet si smantana.

2

poti drege ciorba adaugand usturoiul pisat amestecat cu putin cimbru intr-o strecuratoare si sa torni  ciorba clocotita tinand strecuratoarea deasupra ciorbei

3

poti drege ciorba cu lamaie, nu cu otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

MOKUSKA 1

21.05.2014, 10:54

mie imi place

mihasara 1

03.11.2015, 08:39

E tare buna!!!!

nico_nico 1

09.11.2016, 14:50

Si mie imi place supa radauteana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34