Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros.
Se adauga apa, si se lasa la fiert cca 20 minute.
Intre timp se prepara perisoarele din carnea de vita, un ou, sare piper(1 lingurita) , paprika iute(eu fac periosarele destul de condimentate) si 4 linguri mari de grane integrale sau se poate folosi si pesmet.
Se adauga perisoarele ciorbei, verdeata tocata marunt(telina,patrunjel,marar) si tarhonul uscat, conserva de pasta de toamte si se mai lasa sub capac la foc mic cca 15-20 minute.
Se opreste focul , se lasa la potolit, se serveste fierbinte cu smantana eventual, ardei iuti (sau din otet) , ceapa sau pasta de chilli(sambal) si cu paine.
Pofta buna.
1
eu cumpar 1 data pe luna legume pentru ciorbe, le toc si le bag in congelator astfel am intotdeauna la indemana.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro