Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita

de rivka in Ciorbe, 19 Noi 2009 | 5850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare de iarna tocat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei(paprika) mare sau un gogosar
  • 2 pumni varza de brussel
  • 1 pumn varza alba tocata
  • 1 pumn varza rosie tocata
  • 1 tulpina de telina tocata
  • patrunjel tocat
  • frunza telina tocata
  • marar proaspat tocat
  • tarhon uscat
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 250 grame carne tocata de vita
  • 1 ou
  • sare, piper, paprika iute
  • 4 linguri mari de cereale integrale(cele care se folosesc cu lapte pt copii si nu numai) sau pesmet
  • ardei iuti/smanatana,ceapa pt servire

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita:

Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros.


Se adauga apa, si se lasa la fiert cca 20 minute.


Intre timp se prepara perisoarele din carnea de vita, un ou, sare piper(1 lingurita) , paprika iute(eu fac periosarele destul de condimentate) si 4 linguri mari de grane integrale sau se poate folosi si pesmet.


Se adauga perisoarele ciorbei, verdeata tocata marunt(telina,patrunjel,marar) si tarhonul uscat, conserva de pasta de toamte si se mai lasa sub capac la foc mic cca 15-20 minute.


Se opreste focul , se lasa la potolit, se serveste fierbinte cu smantana eventual, ardei iuti (sau din otet) , ceapa sau pasta de chilli(sambal) si cu paine.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

eu cumpar 1 data pe luna legume pentru ciorbe, le toc si le bag in congelator astfel am intotdeauna la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Irina 1

21.11.2009, 12:03

Foarte bine arata ciorbita ta! Iar usturoi nici eu n-am mai pus decat la ciorba de burta sau la cea radauteana, dar e un inceput pentru toate!

Oana 1

28.11.2009, 17:09

Si eu pun usturoi in ciorba de burta, mai nou in cea a la grec si neaparat pun in cea de fasole plus leustean!

Bucataras Dragos 1

12.12.2009, 20:02

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de perisoare din carne de manzat