Ciorba de legume, acrita cu moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 7 Feb 2019 | 3973 vizualizari

 

Soțului meu nu-i place ca ciorba să aibă multă carne și nici să fie foarte deasă, ci mai lichidă... Așa că am făcut o ciorbă cu multe și felurite legume, pe care am acrit-o cu moare de varză. Iar cine a vrut, și-a pus și o lingură-două de smântână. Și tare bună a mai fost...!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de mazăre fină
  • 150 grame de fasole verde
  • 3 cartofi roz
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mare
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 lingură încărcată de pastă de tomate
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 litru de moare de varză
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • smântână (opțional)
  • rondele de ardei iuți, în oțet (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume, acrita cu moare de varza:

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, mai întâi ceapa și apoi și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, în tigaie, cu ceapa și usturoiul.

Mazărea și fasolea verde se clătesc și se pun la fiert, cu apă rece. După un clocot, se strecoară, se aruncă apa și se pun din nou la fiert, în oala în care se va face ciorba, dar cu apă fierbinte.

Ardeii grași se spală, se curăță de semințe și cotoare, se taie și se călesc în tigaie, peste celelalte legume, la foc mic. Se adaugă o lingură de pastă de tomate, se amestecă și se lasă legumele din tigaie la fiert, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se adaugă la fiert în oală, cu mazărea și fasolea verde. După un clocot-două, se adaugă și legumele călite.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă. Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, până ce fierb și cartofii.

Între timp se aleg, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când cartofii sunt fierți, se adaugă 1 litru de moare, se condimentează cu: sare, piper și cimbru și după încă un clocot se ia oala de pe foc.

Se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, cu 1-2 linguri de smântână, cine dorește, sau cu rondele de ardei iuți murați în oțet.

TIPS-URI

1

Nu căliți prea tare legumele, mai ales ceapa și usturoiul, ca să rămână dulci, nu amare.

2

Mazărea și fasolea verde au un gust foarte puternic, de aceea este bine să li se dea un clocot separat și apoi, strecurate, să fie puse din nou la fiert, în oala în care se va face ciorba, dar cu altă apă fierbinte.

3

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă.

4

Tăiați cartofii în cubulețe mici, cât să încapă lejer în lingură. Este urât să tăiați legumele cu lingura, în farfuria de ciorbă.

5

Cartofii se adaugă ultimii, pentru că fierb mai repede.

6

Adăugați moarea când cartofii sunt aproape fierți și mai lăsați ciorba să fiarbă încă un clocot.

7

Presărați pătrunjel tocat după ce ați oprit focul de la aragaz.

8

Serviți ciorba după ce ”s-a odihnit” 10-15 minute, cu smântână, sau ardei iuți murați în oțet (cine dorește).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RODIMUR 1

10.02.2019, 13:06

Madi și pentru noi este foarte importantă ciorba, așa că nu prea lipsește din meniul zilnic... Mulțumesc frumos pentru atenție!

kytz 1

10.02.2019, 14:29

Îmi place mult!

RODIMUR 1

10.02.2019, 14:57

Mă bucur, Kytz...! Îți mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciolan cu zeama de varza