Legume cu mozzarella la cuptor

de Cristi Roman in Mancaruri de legume, 20 Aug 2013 | 5085 vizualizari

 

Preparatul are la baza trei ingrediente principale: vinete, ciuperci, mozzarella. Si restul este important, insa doar completeaza fericit cele trei ingrediente vedeta. M-am tot gandit cum sa denumesc preparatul si pana la urma cred ca cel mai potrivit este “zgarie-nori vegetarian*”. (*In Irlanda, tara in care traiesc, mancarea vegetariana inseamna doar mancare fara carne, deci cu lactate permise si incluse.)

 

INGREDIENTE

  • doua vinete mari;
  • 8 ciuperci mari sau 12 medii de tip bureti;
  • doua bile de mozzarella;
  • 100 ml ulei masline extravirgin;
  • trei lingurite pesto verde;
  • condimente de tip cajun.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume cu mozzarella la cuptor:

Am feliat cele doua vinete (cam 1 cm grosime/felia), iar ciupercilor le-am taiat de tot codita inferioara, pentru a se putea rumeni uniform in tigaie.

Am pus apoi la rumenit cateva minute feliile de vinete si ciupercile in tigaie de teflon, dar fara pic de ulei. Am avut grija doar sa se inmoaie un pic, nu sa devina foarte moi, fiindca urma procesul de gatire la cuptor.

Intre timp am preparat amestecul uleios cu care am uns fiecare felie de vanata, fiecare ciuperca si fiecare felie de mozzarella (cam 0,5 cm grosime): ulei de masline + pesto + praf cajun. Aceasta a fost alegerea mea, voi puteti sa va decideti asupra oricarui amestec de condimente/ierburi/etc.

Am inceput apoi asamblarea turnurilor: la baza cea mai mare felie de vanata, deasupra una de mozzarella, apoi una de ciuperci si apoi inca o data sau de doua ori acest proces, pana cand am finalizat turnuletele – ultima felie pusa trebuie sa fie de mozzarella. Am infipt cate un betigas (am rupt in doua cateva betigase lungi de frigarui, de exemplu) in fiecare turnulet pentru a le sustine in batalia cu caldura ce urma la cuptor. Poate preparatul vi se pare uleios, insa asezarea orizontala a ingredientelor, unul peste altul, a avut darul de a permite scurgerea uleiului.

Am introdus turnuletele la cuptor (preincins) la 160 de grade, pentru 10 minute, nu mai mult. Betigasul infipt in fiecare turnulet a fost miraculos, astfel se ducea naibii totul, se prabuseau fara speranta de salvare . Le-am servit cu iaurt natural, busuioc proaspat si ceva paprika pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor