Gratin de dovlecei si morcovi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 31 Mar 2020 | 463 vizualizari

 

O reteta de legume cu un pic de faina de naut.
Am pus un pic de branza frantuzeasca si am acompaniat-o de un sos cu iaurt. 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei bio
  • 2 morcovi bio
  • 3 linguri faina de naut
  • 2 oua
  • 60 gr de branza cu mucegai 'Bresse Bleu'
  • rosii cherry
  • ierburi de Provence
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Pentru sos:

  • 1 iaurt grec
  • 1 catel de usturoi
  • 5 foi verzi de menta
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei si morcovi:

Incalziti cuptorul la 180°C.


Spalati si curatati legumele.


Dati pe razatoare dovleceii si morcovii.


Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua.


Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice.


Varsati compozitia intr-o forma unsa - 20/20 cm.


Taiati branza bucatele si puneti-o deasupra.


Decorati daca doriti si daca aveti cu rosii cherry.


Varsati un pic de ulei deasupra si dati la cuptor timp de 35-40 minute.


Pregatiti sosul.


Amestecati iaurtul cu usturoiul pisat si foile de menta taiate marunt.


Puneti sare si boia de ardei, amestecati si dati la rece.


Serviti cald cu sosul rece.



https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

01.04.2020, 13:56

Rocsi 1

03.04.2020, 20:00

Fain preparat ne-ai adus!

Gherca Daniela 1

05.04.2020, 09:15

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert flori dulci cu gem
  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana si marar