Cartofi umpluti cu legume

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 11 Mar 2011 | 5589 vizualizari

 

O reteta gustoasa potrivita in orice situatie!

 

INGREDIENTE

  •  Pentru cartofii umpluti cu legume avem nevoie de:
  • 4 cartofi mari
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1/4 vanata
  • 1/4 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • 100 g masline
  • 1 legatura de marar
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 1 lingura cu faina de grau
  • sos de rosii
  • condimente: sare, piper, chili, tarhon, oregano si rozmarin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu legume:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert, in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple)


Intre timp, spalam si curatam legumele. Le tocam sau le taiem felii si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam o lingura de faina pentru a le "lega", amestecam bine si le mai lasam pe foc pentru 2-3 minute.


Dupa ce am luat cartofii de pe foc ii lasam sa se raceasca timp de 10 minute, dupa care ii taiem in doua (pe lung sau pe lat) si cu o lingurita le scoatem miezul avand grija sa nu le sfaramam peretii (marginile).Ii asezam apoi intr-o tava unsa cu ulei (sau intr-un vas termorezistent) si ii umplem cu legumele calite.


Acoperim tava cu folie de aluminiu si ii punem la cuptor pentru 30 de minute.


Dupa cele 40 de minute, scoatem folia de aluminiu si turnam peste cartofii umpluti un sos facut din bulion/suc de rosii, chili, tarhon, oregano si rozmarin.


Ii lasam la cuptor pana cand cartofii sunt patrunsi.

Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

ingredientele folosite sunt optionale si pot fi inlocuite sau se pot adauga altele dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

tanyapatap 1

12.03.2011, 11:43

Dya Daniela Andrei 1

12.03.2011, 19:40

Draga Tany te pup! Multumiri pentru aprecieri!

adry88 1

26.05.2011, 17:58

foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute gratinate