Curry Korma vegetarian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 27 Apr 2016 | 637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ghee (unt clarificat) sau ulei de cocos/rapita
  • 1 1/2 lingurite turmeric
  • pudra de chili (dupa gust)
  • 2 lingurite Garam Masala
  • 1 lingura seminte de cumin
  • 1 cartof mediu, curatat de coaja si taiat cuburi
  • 2 morcovi mici, feliati
  • 1/2 broccoli desfacut in buchetele
  • 1/2 conopida mica, desfacuta in buchetele
  • 40 grame mazare congelata
  • 5 ciuperci, feliate
  • 200 ml lapte de cocos
  • 40 grame caju, neprajit
  • 1 lingura fenugrec
  • 2 linguri fulgi cocos
  • 3 linguri pudra de curry
  • 1 lingura stafide Sultana
  • sare/piper
  • 2 linguri iaurt sau smantana
  • Pentru servit:
  • chutney picant/dulce de mango
  • fulgi de cocos
  • frunze de coriandru
  • chapati (reteta aici:
  • orez brun gatit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry Korma vegetarian:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica.


Se adauga cartofii si se soteaza cateva minute, pana devin aurii.


Intre timp, se adauga in vasul unui blender caju, fulgii de cocos si 1/2 cana de apa. Se amesteca pana devine omogen. Se adauga apoi laptele de cocos si pudra de curry si se amesteca din nou.


Se adauga restul legumelor in tigaie (mai putin mazarea), impreuna cu mixul obtinut anterior si 1/2 cana de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt fierte si sosul s-a ingrosat.


Cu 5-10 minute inainte de a opri focul se adauga mazarea si stafidele. La final se adauga si iaurtul si se amesteca. Se decoreaza cu fulgi de cocos si frunze de coriandru.


Se serveste cu chutney, chapati si orez brun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry Korma vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

27.04.2016, 21:28

Xandrinne 1

28.04.2016, 08:10

marcela1979 1

28.04.2016, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sos de branza si mustar