Raluca

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 30.12.2008

RETETE10
PRIETENI4
Retete

Tarte aperitiv cu rosii in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2010

Rosiile cherry se taie in jumatati, si se amesteca intr-un vas cu ceapa taiata marunt, usturoiul tocat, busuiocul (de preferinta proaspat), sarea si piperul, uleiul si otetul. Se lasa sa stea cam jumatate de ora, timp in care rosiile lasa zeama. Apoi se scurg, pastrand sosul. Acesta se pune pe...

Chec cu crema de branza

In Prajituri la 7 Ian 2010

Se freaca spuma untul (la temperatura camerei) cu branza. Se adauga apoi treptat zaharul, amestecand in continuu cu mixerul. Apoi oualele, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat, se adauga treptat si faina. In final, se adauga si esenta de vanilie. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata...

File de porc cu sos balsamico

In Porc la 6 Mai 2009

Prajim carnea in putin ulei intr-o tigaie. Cand e rumenita, o scoatem si o lasam deoparte. In tigaie turnam otetul, zeama de carne, zeama de lamaie, usturoiul pisat, sare, piper. Amestecam si lasam sa dea intr-un clocot. Apoi ingrosam sosul cu amidon si mai tinem amestecul pe foc vreo 5 minute....

Mazare florentina

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2009

Pisam usturoiul si il punem la calit impreuna cu bacon-ul taiat fidelute. Adaugam apoi mazarea si jumatate de cana de apa. Lasam sa fiarba pana e gata mazarea. Potrivim de sare si piper. Dupa ce stingem focul, mai amestecam si vreo 2 linguri de patrunjel tocat. Si gata!

Varza a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 3 Mai 2009

Se taie varza fideluta, si se inabusa in putin ulei, impreuna cu condimentele. Eu sunt mare fan condimente, asa ca nu concep o mancare fara condimente. Daca va place gustul, puteti sa puneti si putin chimen (nemtii combina mereu varza murata cu chimenul). Separat se caleste ceapa si se...

Krem a la Krem

In Prajituri la 3 Mai 2009

Blat: Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine. Dupa ce s-au omogenizat se adauga praful de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata, si se da la cuptor la 180 grade, cam 30 de minute. Se...

Ciorba de ciuperci pleurotus

In Ciorbe la 29 Apr 2009

In primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-)) Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am facut-o prima data, "mancatorii" nu credeau ca e cu ciuperci... ;-) Ciupercile Pleurotus sunt un...

Tortellini cu sos de smântână şi ciuperci

In Tortellini la 17 Apr 2009

Fierbem tortellini in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. In putin ulei calim ciupercile cateva minute. Apoi adaugam smantana, coaja de lamaie si usturoiul pisat. Potrivim de sare si piper. Adaugam si amidonul, si mai tinem pe foc 10 minute pana se mai ingroasa sosul....

Supă de caşcaval

In Supe la 10 Apr 2009

Punem untul intr-o oala sa se topeasca. Adaugam faina, amestecam si le lasam pe foc cateva minute. Apoi stingem cu 1 litru de apa si 1 litru de lapte. Cand se aproprie de fierbere, adaugam cascavalul ras. Din experienta mea, va recomand cascavalul Penteleu, pentru ca se topeste...

Carbonada Flamanda

In Vita la 10 Apr 2009

Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama. Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si faina si amestecam bine. Turnam apoi si berea peste ceapa si amestecam in continuare. Amestecam...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]