Ciorba de ciuperci pleurotus

de Raluca in Ciorbe, 29 Apr 2009 | 31378 vizualizari

 

O alternativa delicioasa la ciorba de burta

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus (bureti)
  • 3 litri apa
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 400 g iaurt
  • usturoi (1 capatana medie)
  • lamaie
  • sare, piper, 1 frunza de dafin, boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus:

In primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-))

Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am facut-o prima data, "mancatorii" nu credeau ca e cu ciuperci... ;-)

Ciupercile Pleurotus sunt un soi de bureti si le gasiti in magazin ambalate in pungi de cate 500 g.

Si acum, sa incepem:

Morcovii se curata si se dau prin razatoarea mare, apoi se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga apa. Intre timp spalam ciupercile, si le taiem fasii. Dupa ce apa fierbe, adaugam ciupercile, ceapa taiata bucati (nu foarte marunt) si frunza de dafin. Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si acreala dupa gust.

Stingem focul, si dregem ciorba cu smantana, iaurt si galbenusuri (se amesteca aceste 3 ingrediente intr-un castron, se adauga un polonic de zeama, sa se subtieze, si apoi se adauga incet in ciorba, amestecand continuu).

Scoatem frunza de dafin, si "pudram" cu putina boia dulce.

Et voila!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alivali 1

07.12.2010, 23:15

foarte buna!am incercat/o si noi si e delicioasa!

Fluf 1

28.04.2012, 02:14

Surprinzator de buna! E 3 dimineata si inca mai mananc din ea..

Marius_Bucatarul 1

19.04.2013, 17:06

E foarte gustoasa!Maine fac iar o oala de ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus