Ciorba de ciuperci pleurotus

de Raluca in Ciorbe, 29 Apr 2009 | 32614 vizualizari

 

O alternativa delicioasa la ciorba de burta

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus (bureti)
  • 3 litri apa
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 400 g iaurt
  • usturoi (1 capatana medie)
  • lamaie
  • sare, piper, 1 frunza de dafin, boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus:

In primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-))

Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am facut-o prima data, "mancatorii" nu credeau ca e cu ciuperci... ;-)

Ciupercile Pleurotus sunt un soi de bureti si le gasiti in magazin ambalate in pungi de cate 500 g.

Si acum, sa incepem:

Morcovii se curata si se dau prin razatoarea mare, apoi se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga apa. Intre timp spalam ciupercile, si le taiem fasii. Dupa ce apa fierbe, adaugam ciupercile, ceapa taiata bucati (nu foarte marunt) si frunza de dafin. Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si acreala dupa gust.

Stingem focul, si dregem ciorba cu smantana, iaurt si galbenusuri (se amesteca aceste 3 ingrediente intr-un castron, se adauga un polonic de zeama, sa se subtieze, si apoi se adauga incet in ciorba, amestecand continuu).

Scoatem frunza de dafin, si "pudram" cu putina boia dulce.

Et voila!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alivali 1

07.12.2010, 23:15

foarte buna!am incercat/o si noi si e delicioasa!

Fluf 1

28.04.2012, 02:14

Surprinzator de buna! E 3 dimineata si inca mai mananc din ea..

Marius_Bucatarul 1

19.04.2013, 17:06

E foarte gustoasa!Maine fac iar o oala de ciorba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci pleurotus