Ciorba de ciuperci pleurotus

de Raluca in Ciorbe, 29 Apr 2009 | 31064 vizualizari

 

O alternativa delicioasa la ciorba de burta

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus (bureti)
  • 3 litri apa
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 400 g iaurt
  • usturoi (1 capatana medie)
  • lamaie
  • sare, piper, 1 frunza de dafin, boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus:

In primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-))

Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am facut-o prima data, "mancatorii" nu credeau ca e cu ciuperci... ;-)

Ciupercile Pleurotus sunt un soi de bureti si le gasiti in magazin ambalate in pungi de cate 500 g.

Si acum, sa incepem:

Morcovii se curata si se dau prin razatoarea mare, apoi se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga apa. Intre timp spalam ciupercile, si le taiem fasii. Dupa ce apa fierbe, adaugam ciupercile, ceapa taiata bucati (nu foarte marunt) si frunza de dafin. Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si acreala dupa gust.

Stingem focul, si dregem ciorba cu smantana, iaurt si galbenusuri (se amesteca aceste 3 ingrediente intr-un castron, se adauga un polonic de zeama, sa se subtieze, si apoi se adauga incet in ciorba, amestecand continuu).

Scoatem frunza de dafin, si "pudram" cu putina boia dulce.

Et voila!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alivali 1

07.12.2010, 23:15

foarte buna!am incercat/o si noi si e delicioasa!

Fluf 1

28.04.2012, 02:14

Surprinzator de buna! E 3 dimineata si inca mai mananc din ea..

Marius_Bucatarul 1

19.04.2013, 17:06

E foarte gustoasa!Maine fac iar o oala de ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus