Varza a la Cluj

de Raluca in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2009 | 9060 vizualizari

 

... sau sarmalele lenese...

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500 g carne tocata (eu am pus porc amestec cu vita)
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • sare, piper
  • 1-2 frunze de dafin, boia de ardei, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se taie varza fideluta, si se inabusa in putin ulei, impreuna cu condimentele. Eu sunt mare fan condimente, asa ca nu concep o mancare fara condimente. Daca va place gustul, puteti sa puneti si putin chimen (nemtii combina mereu varza murata cu chimenul).


Separat se caleste ceapa si se amesteca cu carnea, pasta de rosii si 1/2 pahar de apa. Eu am pus si putin vin rosu, pentru aroma. Se lasa pe foc cam 15-20 de minute, pana mai scade. Va sfatuiesc sa nu puneti multa sare, pentru ca varza este oricum sarata.


Apoi intr-o oala asezam un strat de varza, unul de carne, unul de varza, unul de carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de varza. Turnam niste suc de rosii deasupra, si dam la cuptor, cam 50 min - 1 ora la 150 grade.


Se serveste cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bucataras 1

04.05.2009, 00:35

, io-s mort dupa varza calita. in Bucuresti, la caru' cu bere e cea mai buna

rivka 1

29.08.2009, 22:11

o sa fac si eu maine, o sa pun si o mana de orez cred.
buna si spornica.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti ardelenesti