Krem a la Krem

de Raluca in Prajituri, 3 Mai 2009 | 31129 vizualizari

 

O prajitura de-li-cioa-sa! Si foarte light (nu ca nr de calorii, din pacate :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)  
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie (Dr. Oetker) 
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 g frisca lichida   
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat:


Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine. Dupa ce s-au omogenizat se adauga praful de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata, si se da la cuptor la 180 grade, cam 30 de minute.


Se verifica daca este gata, apasand usor cu degetul. Daca blatul revine imediat, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.



Crema:


Se bat ingredientele cu mixerul pana se intaresc. Se dau apoi la frigider.



Glazura:


Ciocolata, untul si frisca se amesteca pe foc pana se topesc. Se lasa apoi sa se raceasca.



La final se aseaza crema peste blat, apoi glazura deasupra, si se lasa in frigider 2-3 ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adasev12 1

30.09.2010, 09:29

ms gaby...eu sunt in italia si chiar nu am vazut p-aici...am facut-o si eu duminica si mi-a iesit f buna...am facut-o cu crema de caramel si de ciocolata, de la Cameo....asta am gasit mai bun prin Coop...gustul a fost bun de tot....blatul putin prea subtire mi s-a parut, dar intr-adevar ciocolatos....la crema a m pus 2 plicuri de crema de 80 g fiecare....
a trecut repede, dar am s-o mai fac curand...si am sa schimb si gusturile la crema...

gaby_duceag 1

30.09.2010, 09:38

adasev, probabil ai facut-o intr-o tava mai maricica. eu iti recomand una cam de 20/20. asa va iesi blatul mai inalt

iulianastefan 1

23.07.2014, 22:14

si eu o fdac frecvent si este foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac