Krem a la Krem

de Raluca in Prajituri, 3 Mai 2009 | 29945 vizualizari

 

O prajitura de-li-cioa-sa! Si foarte light (nu ca nr de calorii, din pacate :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)  
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie (Dr. Oetker) 
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 g frisca lichida   
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat:


Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine. Dupa ce s-au omogenizat se adauga praful de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata, si se da la cuptor la 180 grade, cam 30 de minute.


Se verifica daca este gata, apasand usor cu degetul. Daca blatul revine imediat, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.



Crema:


Se bat ingredientele cu mixerul pana se intaresc. Se dau apoi la frigider.



Glazura:


Ciocolata, untul si frisca se amesteca pe foc pana se topesc. Se lasa apoi sa se raceasca.



La final se aseaza crema peste blat, apoi glazura deasupra, si se lasa in frigider 2-3 ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adasev12 1

30.09.2010, 09:29

ms gaby...eu sunt in italia si chiar nu am vazut p-aici...am facut-o si eu duminica si mi-a iesit f buna...am facut-o cu crema de caramel si de ciocolata, de la Cameo....asta am gasit mai bun prin Coop...gustul a fost bun de tot....blatul putin prea subtire mi s-a parut, dar intr-adevar ciocolatos....la crema a m pus 2 plicuri de crema de 80 g fiecare....
a trecut repede, dar am s-o mai fac curand...si am sa schimb si gusturile la crema...

gaby_duceag 1

30.09.2010, 09:38

adasev, probabil ai facut-o intr-o tava mai maricica. eu iti recomand una cam de 20/20. asa va iesi blatul mai inalt

iulianastefan 1

23.07.2014, 22:14

si eu o fdac frecvent si este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire