Krem a la Krem

de Raluca in Prajituri, 3 Mai 2009 | 42312 vizualizari

 

O prajitura de-li-cioa-sa! Si foarte light (nu ca nr de calorii, din pacate :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)  
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie (Dr. Oetker) 
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 g frisca lichida   
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat:

Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine. Dupa ce s-au omogenizat se adauga praful de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata, si se da la cuptor la 180 grade, cam 30 de minute.

Se verifica daca este gata, apasand usor cu degetul. Daca blatul revine imediat, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 

Crema:

Se bat ingredientele cu mixerul pana se intaresc. Se dau apoi la frigider.

 

Glazura:

Ciocolata, untul si frisca se amesteca pe foc pana se topesc. Se lasa apoi sa se raceasca.

 

La final se aseaza crema peste blat, apoi glazura deasupra, si se lasa in frigider 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

gaby_duceag 1

30.09.2010, 09:38

adasev, probabil ai facut-o intr-o tava mai maricica. eu iti recomand una cam de 20/20. asa va iesi blatul mai inalt

iulianastefan 1

23.07.2014, 22:14

si eu o fdac frecvent si este foarte buna

Lau 1

24.12.2019, 21:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao

pe 20.04 la 21:38

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pisicute