Muffins cu ananas

de lira in Prajituri, 20 Sep 2010 | 1669 vizualizari

 

Ador briosele sau muffins, cum sunt cunoscute mai nou. Desi in principiu se fac dintr-un aluat ca si checul, imi plac mai mult in forme individuale pentru ca arata mai bine, cred eu, si sut si mai crocante.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala (sau lapte si bicarbonat stins cu zeama de
  • lamaie sau otet)
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 150 g ananas confiat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ananas:

Ananasul se taie fasii, dupa care trecem la prepararea aluatului.


Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt.


Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase.


Ungem cu ulei tava de briose si turnam compozitia 2/3, in fiecare forma, dupa care punem ananasul deasupra. Cine vrea poate sa puna jumatate din compozitie, ananasul sau alte fructe la alegere si mai pune putin aluat. Daca faceti asa, fructele vor fi in mijlocul briosei cand vor fi gata.


Tava se da la cuptor pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Pasiune pentru bucatarie 1

20.09.2010, 17:52

ce frumoase sunt

lilik 1

20.09.2010, 23:24

am luat una pt maine dimineata si am lasat

Laly 1

21.09.2010, 18:11

Si mie imi place,imi dai una te rog?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
BRIOSE CU ZMEURA