Muffins cu ananas

de lira in Prajituri, 20 Sep 2010 | 1519 vizualizari

 

Ador briosele sau muffins, cum sunt cunoscute mai nou. Desi in principiu se fac dintr-un aluat ca si checul, imi plac mai mult in forme individuale pentru ca arata mai bine, cred eu, si sut si mai crocante.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala (sau lapte si bicarbonat stins cu zeama de
  • lamaie sau otet)
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 150 g ananas confiat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ananas:

Ananasul se taie fasii, dupa care trecem la prepararea aluatului.

Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase.

Ungem cu ulei tava de briose si turnam compozitia 2/3, in fiecare forma, dupa care punem ananasul deasupra. Cine vrea poate sa puna jumatate din compozitie, ananasul sau alte fructe la alegere si mai pune putin aluat. Daca faceti asa, fructele vor fi in mijlocul briosei cand vor fi gata.

Tava se da la cuptor pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Muffins cu ananas-0
Muffins cu ananas-1
Muffins cu ananas-2
Muffins cu ananas-3

COMENTARII (14)

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

20.09.2010, 17:52

ce frumoase sunt

lilik

lilik 1

20.09.2010, 23:24

am luat una pt maine dimineata si am lasat

Laly

Laly 1

21.09.2010, 18:11

Si mie imi place,imi dai una te rog?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!