Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata

de deyutzky in Prajituri, 7 Oct 2012 | 25189 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt 2 foi:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Crema:

  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 1 ciocolata cu lapte(100gr)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 500 ml lapte

Glazura:

  • 3-4 linguri de lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata:

Foi:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer.

Albusurile se bat spuma cu sarea.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si galbenusurile si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi. Foile se coc pe rand la cuptor cca 15 min fiecare pana se rumenesc frumos.

Foile le umplem cu crema:

Crema se face conform instructiunilor de pe plic iar apoi se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca cu lingura de lemn pana se topeste bine.

Glazura:

Intr-o craticioara punem laptele peste care adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata. daca glazura e prea groasa se mai adauga putin lapte.

Se intinde bine peste prajitura si cu o furculita se fac formele.

Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata umplute cu gem de afine