Chec "zebra" cu pudra de roscove

de miki_a in Prajituri, 31 Mar 2015 | 10744 vizualizari

 

Dupa placinte, checul reprezinta una din cele mai dese prajituri preparate acasa si asta deoarece este usor de pregatit, se face dintr-o mare diversitate de ingrediente si se poate pastra proaspat timp indelungat.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 oua de marime medie;
  • 200 gr. zahar;
  • 500 gr. faina;
  • 500 ml. lapte;
  • 200 ml. ulei;
  • 2 lingurite rase cu bicarbonat de sodiu;
  • 2 lingurite praf de roscove;
  • un praf de sare;
  • esente dupa preferinta;
  • zeama de lamaie sau otet pentru stingerea bicarbonatului.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "zebra" cu pudra de roscove:

In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde aerul din compozitie. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, amestecand sa ajunga in toata compozitia.


Impartim compozitia in doua boluri. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare, in cealalta mai adaugam o lingura de faina.


In tava de 20 pe 30 cm (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime). Aluaturile se toarna in mijlocul tavii, mereu in acelasi loc.


Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Il putem servi simplu sau pudrat,dar intotdeuna racorit.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.

2

Aluatul depinde si de calitatea, umiditatea si densitatea fainii. Trebuie sa aveti o rezerva de macar 100 de grame +.

3

Faina trebuie intotdeauna cernuta (chiar si de 3-4 ori), afanata. Nu o folositi tasata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "zebra" cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

miki_a 1

01.04.2015, 12:09

Multumesc Irina!

Andra_Constantinescu 1

02.04.2015, 16:27

Arata foarte bine!

miki_a 1

02.04.2015, 21:36

Multumesc Andra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolata si capsune

de Lau 9

ieri la 14:44

Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

de Lau 9

ieri la 13:55

Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

de abetina 2

ieri la 12:04

Saratele cu branza mixta

de Lau 9

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos