Chec "zebra" cu pudra de roscove

de miki_a in Prajituri, 31 Mar 2015 | 13619 vizualizari

 

Dupa placinte, checul reprezinta una din cele mai dese prajituri preparate acasa si asta deoarece este usor de pregatit, se face dintr-o mare diversitate de ingrediente si se poate pastra proaspat timp indelungat.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 oua de marime medie;
  • 200 gr. zahar;
  • 500 gr. faina;
  • 500 ml. lapte;
  • 200 ml. ulei;
  • 2 lingurite rase cu bicarbonat de sodiu;
  • 2 lingurite praf de roscove;
  • un praf de sare;
  • esente dupa preferinta;
  • zeama de lamaie sau otet pentru stingerea bicarbonatului.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "zebra" cu pudra de roscove:

In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde aerul din compozitie. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, amestecand sa ajunga in toata compozitia. 

Impartim compozitia in doua boluri. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare, in cealalta mai adaugam o lingura de faina. 

In tava de 20 pe 30 cm (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime). Aluaturile se toarna in mijlocul tavii, mereu in acelasi loc.  

Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. 

Il putem servi simplu sau pudrat,dar intotdeuna racorit.

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.

2

Aluatul depinde si de calitatea, umiditatea si densitatea fainii. Trebuie sa aveti o rezerva de macar 100 de grame +.

3

Faina trebuie intotdeauna cernuta (chiar si de 3-4 ori), afanata. Nu o folositi tasata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "zebra" cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu