Desert chec pufos cu cacao

de robert_b in Prajituri, 20 Mai 2021 | 4581 vizualizari

 

Checul pufos cu cacao este ușor de făcut și foarte bun. Ingredientele se măsoară cu un pahar, nu este nevoie de o cană de măsurare sau de un cântar de bucătărie. 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă;
  • un praf de sare;
  • 1 pahar şi jumătate cu făină
  • 1 pahar cu zahăr;
  • ½ pahar cu lapte;
  • 1/3 pahar cu ulei;
  • esență de vanilie;
  • 2 linguri cacao;
  • un plic praf de copt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu cacao:

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă.

Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de copt şi esenţa de vanilie.

Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt se toarnă trei sferturi din aluat. Aluatul rămas se amestecă cu cacao. După omogenizare, aluatul cu cacao se toarnă deasupra compoziţiei din tavă.

Checul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-35 de minute. 

TIPS-URI

1

Se pot adăuga nuci, alune, stafide sau ce fructe uscate vă plac.

2

Se pot adăuga şi alte arome, precum esenţă de rom sau portocală.

3

Ingredientele se măsoară cu acelaşi pahar.

4

Checul se testează, pentru a vedea dacă este copt, cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori