Prajitura secuiasca

de miremirc in Prajituri, 13 Apr 2012 | 5035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 g faina
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcanel marmelada de caise
  • Umplutura :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 lg rom
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura secuiasca:

Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.


Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .


Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.


Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, rom-ul si zeama de lamaie.


La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.


Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .


Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.


SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

14.04.2012, 17:17

buna

alinutzika 1

14.04.2012, 22:43

o bunatate....

susu 1

30.01.2015, 13:41

Este in genul prajjiturii figaro care-mi place la nebunie. Am trecut-o si pasta la favorite. Ancuta si praji meu tot dezmembrata a iesit dar nemaipomenita, prajitura de genul asta cam asa iese dar ce conteaza daca e buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Brownies cu zmeură şi cremă de mentă