Prajitura secuiasca

de miremirc in Prajituri, 13 Apr 2012 | 4839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 g faina
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcanel marmelada de caise
  • Umplutura :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 lg rom
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura secuiasca:

Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.


Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .


Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.


Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, rom-ul si zeama de lamaie.


La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.


Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .


Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.


SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

adry88 1

14.04.2012, 17:17

buna

alinutzika 1

14.04.2012, 22:43

o bunatate....

susu 1

30.01.2015, 13:41

Este in genul prajjiturii figaro care-mi place la nebunie. Am trecut-o si pasta la favorite. Ancuta si praji meu tot dezmembrata a iesit dar nemaipomenita, prajitura de genul asta cam asa iese dar ce conteaza daca e buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si nuci