Chec economic

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 17802 vizualizari

 

Este un chec foarte bun si foarte usor de preparat. Pentru reteta aceasta ii multumesc Laurei S.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru o portie, adica o tava de chec, pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie
  • - cacao, pentru efectul marmorat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec economic:

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul,

- se mixeaza putin,

- se adauga zaharul vanilat+coaja de portocala sau lamaie,

- se adauga laptele si uleiul, se amesteca,

- faina cu praful de copt si se amesteca.

Se toarna apoi aluatul in forma de chec, forma unsa si tapetata cu faina, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao. Aluatul amestecat cu cacao se toarna pe deasupra, usor si se imprastie pe toata suprafata checului cu ajutorul unei furculite, pentru un aspect deosebit. Se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil, nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul fiecaruia. La mine a stat in cuptor 50 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec economic" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

roxana78 1

12.10.2010, 15:39

iammi arata f bine, chiar cautam ceva sa fac pentru pui, ms de reteta se vede ca e delicios

adrianna 1

08.10.2011, 15:55

am facut aseara acest chec! e super merita incercata reteta!

julianna10 1

11.05.2014, 15:15

fac multe ori,merita!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte