Cherry pie

de Oana in Prajituri, 3 Iul 2011 | 4346 vizualizari

 

Ancutza, multumesc pentru idee, chiar ca e cea mai buna placinta ever! Maine fac iar! :)))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 g unt moale
  • 200 g faina
  • 3 linguri lapte rece
  • o lingura zahar
  • o lingurita rasa cu sare
  • Umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic zahar vanilat cu rom
  • Topping
  • 100 g unt
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • patru linguri cu varf cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry pie:

Se spala ciresele si se se scot samburii, se presara peste ele 4 linguri de zahar si se pun la frigider.

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, apoi se intinde intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Peste cirese se pun cele 4 linguri de faina, se amesteca si se toarna in tava, peste aluat. Se presara deasupra lor un pliculet de zahar vanilat cu rom.

Se amesteca ingredientele pentru topping si se pune aluatul deasupra cireseleor, cu mana, sfaramand aluatul cu degetele.

Se pune placinta la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.07.2011, 09:01

m-ai pus pe ganduri cu bunaciunea asta musai sa fac si eu

Oana 1

06.07.2011, 08:07

Doar o zi a rezistat toata tava...ce e azi, miercuri? in we trebuie sa fac alta

ANCA 1

24.07.2011, 18:59

ti-am zis eu, Oana! ma bucur ca ti-a placut si tie la fel de mult cum mi-a placut mie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie