Cherry pie

de Oana in Prajituri, 3 Iul 2011 | 4443 vizualizari

 

Ancutza, multumesc pentru idee, chiar ca e cea mai buna placinta ever! Maine fac iar! :)))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 g unt moale
  • 200 g faina
  • 3 linguri lapte rece
  • o lingura zahar
  • o lingurita rasa cu sare
  • Umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic zahar vanilat cu rom
  • Topping
  • 100 g unt
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • patru linguri cu varf cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry pie:

Se spala ciresele si se se scot samburii, se presara peste ele 4 linguri de zahar si se pun la frigider.

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, apoi se intinde intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Peste cirese se pun cele 4 linguri de faina, se amesteca si se toarna in tava, peste aluat. Se presara deasupra lor un pliculet de zahar vanilat cu rom.

Se amesteca ingredientele pentru topping si se pune aluatul deasupra cireseleor, cu mana, sfaramand aluatul cu degetele.

Se pune placinta la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.07.2011, 09:01

m-ai pus pe ganduri cu bunaciunea asta musai sa fac si eu

Oana 1

06.07.2011, 08:07

Doar o zi a rezistat toata tava...ce e azi, miercuri? in we trebuie sa fac alta

ANCA 1

24.07.2011, 18:59

ti-am zis eu, Oana! ma bucur ca ti-a placut si tie la fel de mult cum mi-a placut mie!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate