Cherry pie

de Oana in Prajituri, 3 Iul 2011 | 2556 vizualizari

 

Ancutza, multumesc pentru idee, chiar ca e cea mai buna placinta ever! Maine fac iar! :)))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 g unt moale
  • 200 g faina
  • 3 linguri lapte rece
  • o lingura zahar
  • o lingurita rasa cu sare
  • Umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic zahar vanilat cu rom
  • Topping
  • 100 g unt
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • patru linguri cu varf cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry pie:

Se spala ciresele si se se scot samburii, se presara peste ele 4 linguri de zahar si se pun la frigider.


Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, apoi se intinde intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Peste cirese se pun cele 4 linguri de faina, se amesteca si se toarna in tava, peste aluat. Se presara deasupra lor un pliculet de zahar vanilat cu rom.


Se amesteca ingredientele pentru topping si se pune aluatul deasupra cireseleor, cu mana, sfaramand aluatul cu degetele.


Se pune placinta la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.07.2011, 09:01

m-ai pus pe ganduri cu bunaciunea asta musai sa fac si eu

Oana 1

06.07.2011, 08:07

Doar o zi a rezistat toata tava...ce e azi, miercuri? in we trebuie sa fac alta

ANCA 1

24.07.2011, 18:59

ti-am zis eu, Oana! ma bucur ca ti-a placut si tie la fel de mult cum mi-a placut mie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac