Supă de caşcaval

de Raluca in Supe, 10 Apr 2009 | 1607 vizualizari

 

Ce faci in zilele acelea cand ti-e pofta sa savurezi o supa calda si gustoasa, dar nu vrei sa petreci o vesnicie in bucatarie? Iata o supa inedita care este gata intr-un sfert de ora!

 

INGREDIENTE

  • * 1 lingura de unt
  • * 1-2 linguri de faina
  • * 1 litru de lapte
  • * 1 litru de apa
  • * 200 g cascaval
  • * 1 ou
  • * 3-4 linguri de smantana
  • * sare, piper
  • * 1/2 lingurita nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de caşcaval:

Punem untul intr-o oala sa se topeasca. Adaugam faina, amestecam si le lasam pe foc cateva minute. Apoi stingem cu 1 litru de apa si 1 litru de lapte. Cand se aproprie de fierbere, adaugam cascavalul ras. Din experienta mea, va recomand cascavalul Penteleu, pentru ca se topeste “estetic” fara zdrente. Lasam sa dea in clocot si sa se topeasca cascavalul.


Potrivim de sare si piper (mult piper - merge de minune cu cascavalul) si adaugam si nucsoara. Daca nu aveti in casa, merge si fara nucsoara, dar acest condiment ii da supei un gust foarte special.


Apoi separat intr-un castron batem oul, amestecam smantana si adaugam apoi 2-3 polonice de supa ca sa se subtieze. Amestecam apoi incet totul in supa. Stingem focul si gata!


Se serveste fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de caşcaval" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (10)

Criss 1

02.12.2011, 09:16

Interesant. N-as fi crezut ca se poate face supa de cascaval.

Dana_Retetegg 1

02.12.2011, 12:51

Kadia80 1

02.12.2011, 12:53

nici eu nu mi-am inchipui cascavalul in supa dar recunosc ca arata bine. tentant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste imperiale