Supă de caşcaval

de Raluca in Supe, 10 Apr 2009 | 3439 vizualizari

 

Ce faci in zilele acelea cand ti-e pofta sa savurezi o supa calda si gustoasa, dar nu vrei sa petreci o vesnicie in bucatarie? Iata o supa inedita care este gata intr-un sfert de ora!

 

INGREDIENTE

  • * 1 lingura de unt
  • * 1-2 linguri de faina
  • * 1 litru de lapte
  • * 1 litru de apa
  • * 200 g cascaval
  • * 1 ou
  • * 3-4 linguri de smantana
  • * sare, piper
  • * 1/2 lingurita nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de caşcaval:

Punem untul intr-o oala sa se topeasca. Adaugam faina, amestecam si le lasam pe foc cateva minute. Apoi stingem cu 1 litru de apa si 1 litru de lapte. Cand se aproprie de fierbere, adaugam cascavalul ras. Din experienta mea, va recomand cascavalul Penteleu, pentru ca se topeste “estetic” fara zdrente. Lasam sa dea in clocot si sa se topeasca cascavalul.


Potrivim de sare si piper (mult piper - merge de minune cu cascavalul) si adaugam si nucsoara. Daca nu aveti in casa, merge si fara nucsoara, dar acest condiment ii da supei un gust foarte special.


Apoi separat intr-un castron batem oul, amestecam smantana si adaugam apoi 2-3 polonice de supa ca sa se subtieze. Amestecam apoi incet totul in supa. Stingem focul si gata!


Se serveste fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de caşcaval" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Criss 1

02.12.2011, 09:16

Interesant. N-as fi crezut ca se poate face supa de cascaval.

Dana_Retetegg 1

02.12.2011, 12:51

Kadia80 1

02.12.2011, 12:53

nici eu nu mi-am inchipui cascavalul in supa dar recunosc ca arata bine. tentant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de ciuperci cu smantana