Este o supa rapida, numai buna de dres o raceala.....:)
Se cerne faina intr-un bol, se adauga ouale si un praf de sare si se framanta aluatul care trebuie sa fie destul de tare. Se razuie aluatul pe razatoarea mare deasupra unui prosop curat de bucatarie si se lasa la uscat 2-3 ore.
Se curata ceapa si se toaca cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Se calesc ambele in ulei 3-4 minute intr-o oala de supa, apoi se adauga boiaua si aprox. trei litri de apa si se lasa sa dea in clocot.
Cand fierbe supa se adauga razalaii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa mai fiarba circa 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
Se ia de pe foc, se presara deasupra verdeata tocata si se serveste fierbinte.
1
Se mai pot adauga la supa cand fierbe 2-3 cuburi de condiment de gaina.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro