bahna_violeta

1

Bucataras
incepator

Suceava

Bucataras din 09.08.2012

RETETE66
PRIETENI40
Retete / Dulciuri

Prajitura cu frisca de casa si banane

In Prajituri la 17 Dec 2012

Mai intai am batut smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa. Am taiat foile in doua, am pus un strat de frisca, o banana intreaga, un alt strat de blat, iar frisca si la final ultimul blat si cu asta terminand prajitura noastra"sofisticata"=)))). O seara...

Chec cu lamaie glazurat

In Prajituri la 5 Dec 2012

Se mixeaza albusurile de ou pana se face o spuma tare, apoi punem zaharul, apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se pune faina, praful de copt si cojile rase de la 2 lamai spalate bine. Se pune in tava tapetata cu praf de copt se da la ciptor pt 35 de minute. Se scoate din tava si se lasa la...

Prajitura rapida cu fructe de padure si crema de vanilie

In Prajituri la 26 Oct 2012

E foarte simpla pentru ca toate ingredientele sunt cumparate, e o reteta rapida. Am folosit doar o foaie, pe care am taiat-o in 3, am facut crema conform instructiunilor de pe plic, am pus crema si o parte din fructele de padure am pus pana la  ultima foaie,crema si fructele. A fost...

Tort de clatite cu crema de ciocolata si banane

In Torturi la 21 Oct 2012

Punem intr-un vas faina,praful de copt laptele si esenta si le amestecam bine.Separat batem albusurile spuma,punem zaharul si batem bine,dupa care punem si galbenusurile si amestecul il punem peste amestecul de faina amestecam usor,punem la frigider pt 20-30 de minute.Dupa ce a trecut timpul...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 13 Oct 2012

Pentru aluat: Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie...

Budinca de gris cu zmeura si mure

In Dulciuri la 13 Oct 2012

Mai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata atunci gand grisul se desprinde de pereti vasului. Luam pe pe foc punem zmeura si murele si...

Rulada cu gem de mere

In Prajituri la 11 Oct 2012

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, punem peste zaharul si batem bine. Punem galbenusurile, punem faina si praful de copt, dupa esenta si cele 2 linguri de cacao. Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor timp de 15-20 de minute. Dupa ce este gata...

Gem de mere cu scortisoara

In Dulceata / Gem la 16 Sep 2012

Spalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia.

Mini rulade cu budinca de vanilie

In Dulciuri la 16 Sep 2012

Facem mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic.O lasam putin la racit dupa care  ne ocupam de aluat,il taiem in patratele medii,le umplem cu budinca si le dam la cuptor pana se rumenesc usor.Foarte bune pentru un platou dulce,pe placul tuturor. Eu am facut frigarui din fructe...

Compot de mere si struguri

In Sirop / Compot la 13 Sep 2012

Se spala merele si se curata de cotor, se taie feliute, se adauga bobitele de struguri, se pun la fiert cu 300 ml apa si cu cele 2 lg zahar. Pofta buna pitici!

Foietaj cu pireu de pere

In Dulciuri la 27 Aug 2012

Punem perele la fiert ,dupa ce au fiert le curatam de pielita si de cotor. Le punem la blendar cu 3 lg zahar.T aiem foaia de aluan in patratele, umplem fiecare patratel cu pireul de pere si facem pachetele,crestam cu un cutit deasupra si faceam asa pana le treminam pe toate. Le punem...

Tort "chinuit"

In Torturi la 18 Aug 2012

Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de...

Clatita cu inghetata,banane si nuca

In Dulciuri la 16 Aug 2012

Se face o clatita din faina cu lapte si zahar. Dupa preparare clatita se rupe bucatele mici, cat este inca fierbinte si se pune peste inghetata. Se lasa sa se topeasca, amestecam usor, punem bucati de banana, miez de nuca si decoram cu forme din zahar ars (dupa ce am lasat zaharul la topit facem...

Banane caramelizate cu inghetata

In Dulciuri la 16 Aug 2012

Punem untul la topit cu o picatura de ulei de masline, apoi punem zaharul si apoi bananele le lasam pana se caramelizeaza, prind o crusta aurie. Le servim cu inghetata de vanilie.Pofta buna!

Desert la pahar

In Dulciuri la 16 Aug 2012

Se inmoaie miezul de paine in lichior si se pune un strat de paine in pahar, apoi peste banana felii, dupa iar un strat de paine si banane, apoi frisca lichida. Pentru decor: zahar ars bucatele. Zaharul l-am pus la topit si cand s-a topit luam cu o lingura si stropim pe tocator picuri. Dupa...

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 10 Aug 2012

Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de aceea aleg sa o pun la sfarsitul retetei. Lasam la foc cam o ora sa fiarba bine si sa capete...

Dulceata de portocale

In Dulceata / Gem la 9 Aug 2012

Se soarce zeama de la portocale, apoi se taie cubulete sau fasii coaja si pulpa de la portocale. Se pune zeama de la o lamaie peste si zaharul si se lasa la fiert pana fierbe bine coaja de la portocale. Normal ar trebui indepartat de pe coaja stratul alb ca sa nu fie amarui, eu am uitat :d, dar a...

Dulceata de pepene galben

In Dulceata / Gem la 9 Aug 2012

Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete mici. Se pune peste zeama de la o lamaie si lasam o ora-2 ca sa se lase zeama. Dupa punem zaharul si lasam la foc mai mare pt inceput si mai mic pe la final. Dupa ce a fiert il pasam la blender sau cu unealta de pisat pireul si il lasam in...

Orez cu gem de visine

In Dulciuri la 9 Aug 2012

Se pune orezul la fiert cu laptele. Dupa ce a fiert il spalam cu un jet de apa rece, adaugam esenta de rom si zaharul si il punem la racit intr-o cana. Dupa ce s-a racit il rasturnam pe o farfruie si il decoram cu gemul de visine. Pofta buna!

Clatite in forma de inima cu dulceata

In Dulciuri la 9 Aug 2012

Se prepara aluatul pentru clatite, se fac 2 clatite. Dupa ce s-au facut se taie cu 2 forme de inimioare, una mai mare, iar cealalta mai mica, cea mai mare am tapetat-o cu dulceata de portocale facuta in casa, iar cea mica cu dulceata de pepene galben facuta in casa. Le puteti servi cu orice...

Chec cu banane

In Prajituri la 9 Aug 2012

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, cam 5 minute pana se formeaza o spuma tare, dupa adaugam zaharul si amestecam inca 3-4 minute la mixer. Punem galbenusurile unul cate unul, apoi punem faina, apoi praful de copt stins cu putina zeama de...

Dulceata de banane

In Dulceata / Gem la 9 Aug 2012

Se curata bananele si se taie cubulete. Se pune zeama de la lamie peste, apoi zaharul si se lasa la fiert amestecand din cand in cand. Daca doriti ca dulceata sa nu contina bucati de banana, dupa jumatate de ora sfaramam bananele cu ajutorul unui tel, se va forma o pasta usora. Se lasa la foc mic...

Afisate 1 - 22 din 22 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]