Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru aluat:
Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie cat mai subtire pe care vom pune o parte din merele rase puse la foc cu 5 lg de zahar si scortisoara pana se inmoaie putin.
Dupa ce am pus compozitie pe foaie rulam ca pentru o rulada si punem in tava tapetata cu hartie de copt,procedam la fel cu restul aluatului,punand "ruladele" una langa alta,lipite,
ungem placinta cu un ou.
Incalzim cuptorul timp de 10-15 min la 200 de grade dupa care punem tava in cuptor timp de 20-30 de minute.Se acopera cu folie de aluminiu ca sa transpire,sa se inmoaie sa devina pufoasa.
Se serveste cu zahar pudra si miez de nuca macinat deasupra.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult