Placinta cu mere

de bahna_violeta in Dulciuri, 13 Oct 2012 | 6958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 esenta de vanilie
  • o cana apa calduta
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 2 lgt scortisoara
  • 2kg mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat:

Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora.

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie cat mai subtire pe care vom pune o parte din merele rase puse la foc cu 5 lg de zahar si scortisoara pana se inmoaie putin.

Dupa ce am pus compozitie pe foaie rulam ca pentru o rulada si punem in tava tapetata cu hartie de copt,procedam la fel cu restul aluatului,punand "ruladele" una langa alta,lipite,

ungem placinta cu un ou.

Incalzim cuptorul timp de 10-15 min la 200 de grade dupa care punem tava in cuptor timp de 20-30 de minute.Se acopera cu folie de aluminiu ca sa transpire,sa se inmoaie sa devina pufoasa.

Se serveste cu zahar pudra si miez de nuca macinat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

13.10.2012, 23:57

ce super arata

bahna_violeta 1

14.10.2012, 11:51

va multumesc:*

ionela2682 1

06.12.2012, 12:26

Frumoasa prezentare!!!!buna placintica!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere