Placinta cu mere

de bahna_violeta in Dulciuri, 13 Oct 2012 | 3550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 esenta de vanilie
  • o cana apa calduta
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 2 lgt scortisoara
  • 2kg mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat:


Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora.


Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie cat mai subtire pe care vom pune o parte din merele rase puse la foc cu 5 lg de zahar si scortisoara pana se inmoaie putin.


Dupa ce am pus compozitie pe foaie rulam ca pentru o rulada si punem in tava tapetata cu hartie de copt,procedam la fel cu restul aluatului,punand "ruladele" una langa alta,lipite,


ungem placinta cu un ou.


Incalzim cuptorul timp de 10-15 min la 200 de grade dupa care punem tava in cuptor timp de 20-30 de minute.Se acopera cu folie de aluminiu ca sa transpire,sa se inmoaie sa devina pufoasa.


Se serveste cu zahar pudra si miez de nuca macinat deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

13.10.2012, 23:57

ce super arata

bahna_violeta 1

14.10.2012, 11:51

va multumesc:*

ionela2682 1

06.12.2012, 12:26

Frumoasa prezentare!!!!buna placintica!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Apple pie