Chec cu banane

de bahna_violeta in Prajituri, 9 Aug 2012 | 2232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • o lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • o banana
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, cam 5 minute pana se formeaza o spuma tare, dupa adaugam zaharul si amestecam inca 3-4 minute la mixer. Punem galbenusurile unul cate unul, apoi punem faina, apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, apoi punem 2 linguri de ulei, o lingurita de esenta de vanilie. Amestecam bine, aluatul trebuie sa aiba o consistenta mai moale pt a fi checul pufos.


Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se da in cuptorul incins pentru 5 minute pentru a se intari un pic ca sa tina bananele la mijloc. Bananele le amestecam cu restul de zeama de lamaie ca sa nu se oxideze, le punem peste chec, apoi punem restul compozitiei. Lasam inca 15-20 de minute, mai verificam daca e facut cu o scobitoare. Dupa ce este gata se lasa la racit, apoi se taie se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

laura_n 1

09.08.2012, 22:33

bun venit
traditia spune ca trebuie sa papam tot checul, asa de bun venit

bahna_violeta 1

10.08.2012, 12:37

multumesc,pentru toti cate o felie de chec:*

Ubulika 1

19.08.2012, 20:09

bananeeeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si migdale