Dulceata de prune

de bahna_violeta in Dulceata / Gem, 10 Aug 2012 | 1235 vizualizari

 

Cind am preparat reteta de dulceata am folosit niste prune mai galbene, nu din acelea violet.

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune
  • 250 g zahar
  • nuca
  • zahar vanilinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de aceea aleg sa o pun la sfarsitul retetei.

Lasam la foc cam o ora sa fiarba bine si sa capete consistenta. Luam de pe foc, lasam la racit 10-15 minute apoi punem nuca taiata marunt dupa care putem pune in borcane.

Mie mi-au iesit 2 borcanele de 350g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

12.08.2012, 12:42

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.08.2012, 17:59

bahna_violeta

bahna_violeta 1

13.08.2012, 19:03

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!