Dulceață de gutui

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 6 Noi 2011 | 8388 vizualizari

 

Mirosul gutuilor coapte, aroma fructelor tăiate, gustul dulce-acrișor al dulceții de gutui sunt inconfundabile. Un mic dejun cu chifle calde unse cu unt și dulceață de gutui? Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  •  o farfurie adâncă plină de gutui tăiate cubulețe
  • 1 kg zahăr
  • 750 ml apă
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui:

 Se aleg fructe bine coapte, sănătoase și frumoase. Se spală, se curăţă de coajă, se scot sâmburii ,se taie cubulețe şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.  Zahărul şi apa se pun pe foc mic într-o cratiţă . Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul şi siropul se leagă. Când siropul s-a legat, se oprește focul, se adaugă gutuile, se lasă timp de 10 minute (să abasoarbă gutuile siropul), după care se pune cratiţa pe foc iute și apoi din nou la foc mic. Când dulceaţa este aproape gata, se adaugă sucul de lămâie şi zahărul vanilat. Se mai fierbe la foc mic până când s-a legat dulceaţa. Se oprește focul, se lasă dulceața să se răcorească și se pune în borcanele sterilizate în prealabil. Deși mi-am dorit și am luat toate măsurile ca dulceața de gutui să-și păstreze culoarea galben-auriu nu am reușit. În final am avut o dulceață de gutui de o incredibilă culoare roșietică și cu o aromă deosebită. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Miha 1

07.11.2011, 10:54

Ce pofta mi-ai facut! N-am mai mancat de ani de zile...

mamaieelena 1

09.11.2011, 07:10

foarte buna imi place

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere