Dulceaţă de cireşe negre

de botcrina in Dulceata / Gem, 8 Iun 2014 | 1191 vizualizari

 

Este o bunătate de dulceaţă, nu te mai saturi!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cireşe negre
  • 1,5 kg zahăr
  • 1 linguriţă salicil
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de cireşe negre:

Curăţăm cireşele de codiţe şi le spalăm bine.


Scoatem samburii din ele şi le amestecăm cu zahărul.


Lăsăm să stea de azi pe mâine.


A doua zi punem cireşele, să fiarbă la foc mic.


Vom spuma din când în când dulceaţa.


Scoatem 2 linguri de gem pe o farfurie, iar dacă se formează o pojghiţă pe deasupra este gata.


La final adăugăm salicilul în dulceaţă şi mai lăsăm să dea într-un clocot.


Punem gemul în borcane, închidem ermetic şi punem la dust, la cald.

 

TIPS-URI

1

este bine ca farfuria pe care scoatem dulceaţă ca să probăm dacă este gata, să fie introdusă înainte puţin la frigider, astfel dulceaţa se va întării mai rapid;

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de cireşe negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

delia64 1

10.06.2014, 09:00

Poate primesc si eu un borcanel mic de gust !!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:12

laura_n 1

16.06.2014, 14:03

o nebunieeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise pentru Alex