Dulceaţă de cireşe negre

de botcrina in Dulceata / Gem, 8 Iun 2014 | 1114 vizualizari

 

Este o bunătate de dulceaţă, nu te mai saturi!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cireşe negre
  • 1,5 kg zahăr
  • 1 linguriţă salicil
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de cireşe negre:

Curăţăm cireşele de codiţe şi le spalăm bine.

Scoatem samburii din ele şi le amestecăm cu zahărul.

Lăsăm să stea de azi pe mâine.

A doua zi punem cireşele, să fiarbă la foc mic.

Vom spuma din când în când dulceaţa.

Scoatem 2 linguri de gem pe o farfurie, iar dacă se formează o pojghiţă pe deasupra este gata.

La final adăugăm salicilul în dulceaţă şi mai lăsăm să dea într-un clocot.

Punem gemul în borcane, închidem ermetic şi punem la dust, la cald.

 

TIPS-URI

1

este bine ca farfuria pe care scoatem dulceaţă ca să probăm dacă este gata, să fie introdusă înainte puţin la frigider, astfel dulceaţa se va întării mai rapid;

RETETA IN IMAGINI

Dulceaţă de cireşe negre-0
Dulceaţă de cireşe negre-1
Dulceaţă de cireşe negre-2
Dulceaţă de cireşe negre-3
Dulceaţă de cireşe negre-4
Dulceaţă de cireşe negre-5
Dulceaţă de cireşe negre-6

COMENTARII (19)

delia64

delia64 1

10.06.2014, 09:00

Poate primesc si eu un borcanel mic de gust !!!

tarasmariana

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:12

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 14:03

o nebunieeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!