Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS

de lira in Dulceata / Gem, 30 Sep 2010 | 7452 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-un numar mai vechi din Secretele Bucatariei. La noi a avut foarte mare trecere. Este o reteta foarte rapida, ingredientele se gasesc pe tot parcursul anului si va garantez ca o sa regretati ca nu ati pregatit-o in cantitate dubla. Se poate servi la desert sau alaturi de clatite.


Din pacate nu am reteta cu poze pe etape pt ca a fost una din priemele mele retete.... mai exact, este chiar prima mea reteta postata pe blog :)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU 5 BORCANE DE 400 ML
  • 50 g stafide
  • 125 ml rom (eu am folosit esenta de rom + apa)
  • 1 lamaie
  • 1.2 kg mere acrisoare
  • 1 kg zahar
  • 1 plic Gelfix
  • 30 g ghimbir proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS:

Stafidele se pun intr-un bol impreuna cu romul cam jumatate de ora la inmuiat. Se stoarce sucul de lamaie. Merele se decojesc, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca imediat cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze. Se adauga stafidele cu romul. Merele impreuna cu stafidele se cantaresc si se adauga aceeasi cantitate de zahar. Se decojeste ghimbirul si se adauga intr-un saculet de tifon (eu l-a pus intr-o strecuratoare pentru infuzie de ceai). Totul se da in fiert amestecand si apoi se lasa sa mai fiarba 1 minut, in clocot. Se scoate ghimbirul, iar dulceata fierbinte se poate pune in borcanele pregatite. Se inchid si se lasa sa stea pe capac 15 minute, dupa care se pot pune la pastrare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Teo 1

01.10.2010, 21:00

interesanta !

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:34

Un deliciu

Bucataras 1

14.06.2011, 23:04

immm, merci, merci

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceață din toporași (viorele de pădure)

ieri la 17:45

Briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceață din toporași (viorele de pădure)

ieri la 17:45

Briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici