Dulceata de trandafiri

de RODIMUR in Dulceata / Gem, 7 Iun 2017 | 1157 vizualizari

 

Dulceața de trandafiri este cea mai parfumată dulceață, dar în același timp, este destul de laborioasă. Prepar această dulceață, ca toate celelalte (cu unele modificări, survenite de-a lungul anilor de experiență în bucătărie) având drept sursă de inspirație / carte de căpătâi lucrarea "Conservarea fructelor pentru iarnă", scrisă de Natalia Tăutu-Stănescu.
Din aceste ingrediente, vor ieși 3 borcane de dulceață.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame petale de trandafiri roz, speciali pentru dulceață
  • 1,250 kg zahăr tos
  • 1,1 litri de apă
  • 1/2 linguriță sare de lămâie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor.


150 grame de petale se freacă ușor cu o jumătate de linguriță de sare de lămâie, până se fac roșii, după care se pun la frigider, în vasul în care erau.


Celelalte petale de trandafiri (150 grame) se pun la fiert cu 1, 1 litri de apă, timp de 10-15 minute, până se decolorează. Se ia de pe foc vasul cu petalele fierte, se lasă la răcit și apoi se strecoară zeama printr-un tifon.


Se pune zahărul în cratița în care se face dulceața și se toarnă peste el 4 pahare din zeama în care au fiert petalele de trandafiri. Se dă cratița la foc mic, până se dizolvă zahărul, după care se adaugă petalele care au fost frecate cu sare de lâmâie. Se face focul mai iute și, din când în când, se agită cratița pentru ca petalele de trandafiri să se desfacă în sirop. Se fierbe dulceața la foc iute și se adună spuma care se formează. Se face proba bobului și dacă siropul nu se împrăștie imediat ce cade pe farfurioară, înseamnă că dulceața este gata. Se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit. Se acoperă vasul cu un prosop curat, umezit și stors bine. Când s-a răcit, se pune dulceața în borcane, care se închid ermetic și se depozitează într-un un loc răcoros, curat și aerisit.

 

TIPS-URI

1

În dulceața de trandafiri nu se pune baton de vanilie, pentru că este suficient de parfumată.

2

De asemenea, nu se pune zeamă de lămâie, deoarece petalele au fost frecate cu sare de lămâie.

3

Dulceața de trandafiri se poate zaharisi foarte ușor, dacă intră în contact cu un corp străin (chiar zahăr de pe marginea cratiței în care fierbe). Iată de ce este bine ca atunci când se leagă siropul, să se șteargă pereții interiori ai vasului cu o bucată de pânză curată, umezită și stoarsă bine.

4

Aveți grijă să nu legați prea tare siropul, pentru că există riscul ca dulceața să se zaharisească.

5

Dacă vă mai rămâne sirop, puneți-l într-o sticlă și folosiți-l ca atare, cu apă minerală, sau ca toping parfumat pentru alte dulciuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:55

Mulțumesc, Camelya! Chiar e un deliciu dulceața asta, dar o fac mai rar, pentru că e mai pretențioasă...!

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:57

Cris, dacă e mai pretențioasă, o facem dar rar, dar nu renunțăm la ea, definitiv...!

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:59

Mimi, să știi că avem aceleași preferințe (pentru dulceață și pentru sticluțe drăguțe). Numai bine! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri (2)