Peltea din piersici rosii si gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 29 Sep 2020 | 290 vizualizari

 

Pentru ca am avut persici rosii din belsug, am facut gem, am facut dulceata si parca era pacat de cojile alea frumoase sa le arunc, asa ca am adunat si bruma de gutui , multe deja stricate din pom, le-am facut felul transformandu-le intr-o delicioasa peltea. Peltea ce-mi aduce aminte de mamaia mea ( mama tatalui ) , ea era specialista in dulceturi si peltele. Ne servea peltea intr-un pahar inalt, in care punea 2 lingurite de peltea si turna apa rece peste, era un deliciu , mai ales cand era foarte cald.
Peltea conform dictionarului :Produs alimentar fabricat din suc de fructe fiert cu zahar, inchegat cu o masa gelatinoasa, elastica si transparenta, asemanatoare cu jeleul. 

 

INGREDIENTE

  • coji de piersici rosii cam de la cca 5 kg de piersici
  • coji si cotoare de gutui de la cca 2 kd de gutui
  • apa cat sa acopera de cca 3 degete amestecul de coji
  • Zeama obtinuta dupa fierberea cojilor procent de 1:1 , adica 1 l zeama de fructe si 1 kg zahar
  • 3 l zeama- atata am obtinut eu
  • 3 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din piersici rosii si gutui:

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi.


Am strecurat zeama, am masurat-o, am obtinul 3 l de zeama. Am pus zeama intr-o oala cu fund dublu, am adaugat zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce a scazut aproape la jumatate.


Am facut proba, am pus intr-un paharel peltea si am bagat paharelul la congelator. Am pus pelteaua fierbinte in borcane sterilizate, am capacit borcanele, le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din piersici rosii si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.09.2020, 19:45

Super faina si imi place mult culoarea!

Lau 1

30.09.2020, 19:47

Gherca Daniela 1

03.10.2020, 10:44

super buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Strudel cu dovleac
  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peltea de struguri