Visina in sucul ei ( metoda de conservare )

de anisoara in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 18430 vizualizari

 

Visina se foloseste foarte mult in patiserie. Ea da un gust aparte la toate dulciurile, tartele, biscuitii, cremele, placinte, invartite. . De aceea in fiecare an , conservez foarte multa visina, pana la 30-40 kg. Se pare ,ca e o reteta banala si se prepara in orice mod , ca tot visina in sucul ei va fi. Dar oricum , daca vreti ca visina sa-si pastreze forma dupa fierberea si conservarea ei, urmariti urmatoarele sfaturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de visine
  • 200 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visina in sucul ei ( metoda de conservare ):

Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc.


Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai mult deoarece se faramiteaza mult. Si inca un aspect , nu lasati sa clocoteasca la foc mare , deoarece pe urma sucul ei se tulbura tare. Din momentul cand incepe sa fiarba, scadeti temperatura.


Se inlatura cu atentie spuma . In borcanele sterilizate se toarna cu un polonic visina cu sucul ei fiert. Se umple bine borcanul , ca sa nu ramana spatiu, aer.


Capacul sterilizat se pune pe borcan si se trage capacul strans. Se pune pe o panza calda cu capacul in jos si se inveleste cu o panza de lana. Se procedeaza la fel cu toata visina . Se tine 2-3 zile sub panza calda pana ce se racesc. Se pastreaza la racoare.


Vreau sa atrag atentia la cantitatea de zahar. Cantitatea de zahar poate varia , mai multa sau mai `putina, sau nimic. Visina va fi mai acra sau mai dulce, depinde cu ce gust doriti rezultatul finit. In orice mod ea se va pastra pe iarna , deoarece are destula acreala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Visina in sucul ei ( metoda de conservare )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

10.06.2010, 21:32

buna metoda ta...

nadina73 1

10.06.2010, 23:53

super 5 furcu

anisoara 1

12.06.2010, 22:21

Cu placere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine