Visina in sucul ei ( metoda de conservare )

de anisoara in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 15999 vizualizari

 

Visina se foloseste foarte mult in patiserie. Ea da un gust aparte la toate dulciurile, tartele, biscuitii, cremele, placinte, invartite. . De aceea in fiecare an , conservez foarte multa visina, pana la 30-40 kg. Se pare ,ca e o reteta banala si se prepara in orice mod , ca tot visina in sucul ei va fi. Dar oricum , daca vreti ca visina sa-si pastreze forma dupa fierberea si conservarea ei, urmariti urmatoarele sfaturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de visine
  • 200 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visina in sucul ei ( metoda de conservare ):

Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc.


Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai mult deoarece se faramiteaza mult. Si inca un aspect , nu lasati sa clocoteasca la foc mare , deoarece pe urma sucul ei se tulbura tare. Din momentul cand incepe sa fiarba, scadeti temperatura.


Se inlatura cu atentie spuma . In borcanele sterilizate se toarna cu un polonic visina cu sucul ei fiert. Se umple bine borcanul , ca sa nu ramana spatiu, aer.


Capacul sterilizat se pune pe borcan si se trage capacul strans. Se pune pe o panza calda cu capacul in jos si se inveleste cu o panza de lana. Se procedeaza la fel cu toata visina . Se tine 2-3 zile sub panza calda pana ce se racesc. Se pastreaza la racoare.


Vreau sa atrag atentia la cantitatea de zahar. Cantitatea de zahar poate varia , mai multa sau mai `putina, sau nimic. Visina va fi mai acra sau mai dulce, depinde cu ce gust doriti rezultatul finit. In orice mod ea se va pastra pe iarna , deoarece are destula acreala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Visina in sucul ei ( metoda de conservare )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

10.06.2010, 21:32

buna metoda ta...

nadina73 1

10.06.2010, 23:53

super 5 furcu

anisoara 1

12.06.2010, 22:21

Cu placere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!