Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara

de babi5 in Dulceata / Gem, 6 Aug 2013 | 1685 vizualizari

 

Am facut si citeva borcane de dulceata ,manopera fiind aproape indentica ..

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de 10 l de ringlote (prune)
  • 3 plicuri de gel fix dr. Oetker
  • sucul de la o lamie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 kg de zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara:

Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix cu sase linguri de zahar , sucul de lamie si scortisoara.


Am amestecat bine si am pus la fiert 20 min, apoi am adaugat restul zaharului si am mai lasat sa clocoteasca la foc mare trei minute. Am spumat, apoi am pus compozitia in borcanele bine sterilizate .. Le-am intors dupa inchidere pe fiecare cu capacul in jos pentru 5 min .


Pofta mare ! si sa va fie camarile pline ..

 

TIPS-URI

1

Bun cred eu la clatite ,la mic dejun,la prajituri..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ianculubita 1

07.08.2013, 09:54

trebuie sa fie buna,dar pe la noi aceste fructe se chiama corcoduse sau sunt alta ceva???

Rocsi 1

07.08.2013, 12:00

Harnicuto

babi5 1

07.08.2013, 21:22

Mai de sila bucuros rocsi ,,,glumeam chiar am facut cu placere de acuma trec la dulceturi marmelade de prune ca se rup crengile ,facem si zeama de prune .. si vine buulionul si zacusca ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice