Dulceaţă de zmeură

de botcrina in Dulceata / Gem, 22 Iul 2015 | 920 vizualizari

 

Se apropie sfârşitul de sezon pentru zmeură, aşa că am încercat să o folosesc cât mai bine şi mai pe placul celor dragi...

 

INGREDIENTE

  • 5 kg zmeură
  • 2,5 kg zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă salicil
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de zmeură:

Culegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă.


Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul.


Cu mâna amestecăm bine ca să zdrobim fructele şi să se topească zahărul, punem salicilul ca să nu fermenteze.


Deasupra presărăm sucul de lămâie. Lăsăm aşa de azi până a doua zi.


A doua zi într-o strecurătoare deasă, frecăm zmeura până rămân doar seminţele. Siropul obţinut astfel îl punem la fiert, până se îngroaşă puţin.


Curăţăm din când în când spuma de deasupra.


Spălăm şi sterilizăm borcanele în care vom pune dulceaţa.


Când este gata luăm dulceaţa de pe foc şi o punem în borcane.


Încălzim cuptorul aproximativ 15 minute la o temperatură de 180 de grade apoi punem borcanele cu dulceaţă necapsate într-o tavă.Oprim cuptorul.


Introducem tava cu borcane în cuptor şi o lăsăm să stea 4-5 ore.


Punem capacele spălate bine, într-o oală să fiarbă, le scoatem şi le ştergem cu un prosop de bucătărie apoi închidem borcanele cu dulceaţă ermetic.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

introducând-o în cuptorul cald, dulceaţa prinde pe deasupra o pojghiţă groasă, astfel încât se păstrează mai bine şi nu se strică;

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

botcrina 1

24.07.2015, 14:20

delia64 1

24.07.2015, 18:54

Buna trebuie sa fie !!!

botcrina 1

26.07.2015, 11:49

Multumesc dna. Delia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr, rubarbură, revent)