Gem de mere verzi si pepene galben

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 3157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pepene galben curatat
  • 1 kg mere verzi curatate
  • 250 gr zahar
  • 1 lamaie mica
  • 1 lime
  • 2-3 rulouri de scortisoara
  • 1 vf cutit ghimbir pudra
  • 1/3 lgt scortisoara pudra
  • 1 steluta de anason
  • 3 cuisoare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere verzi si pepene galben:

Asezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si sucul de lamaie impreuna cu coaja stoarsa. Punem pe foc pentru o vreme timp in care amestecam in ea dupa care o dam la cuptor la foc mic. Puteti s-o dat direct la cuptor, iese mult mai buna si nu mai este nevoie sa amestecati in ea.  La sfarsit inlaturam coaja de citrice. Asezam borcanele si capacele sterilizate in tava aragazului si le lasam sa se incalzeasca. Punem borcanele pe cutite si punem gemul fierbinte. Le mai dam putin la cuptor sa prinda gemul o pojghita deasupra, le capacim si le punem la loc cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere verzi si pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune