Gem de mere verzi si pepene galben

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pepene galben curatat
  • 1 kg mere verzi curatate
  • 250 gr zahar
  • 1 lamaie mica
  • 1 lime
  • 2-3 rulouri de scortisoara
  • 1 vf cutit ghimbir pudra
  • 1/3 lgt scortisoara pudra
  • 1 steluta de anason
  • 3 cuisoare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere verzi si pepene galben:

Asezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si sucul de lamaie impreuna cu coaja stoarsa. Punem pe foc pentru o vreme timp in care amestecam in ea dupa care o dam la cuptor la foc mic. Puteti s-o dat direct la cuptor, iese mult mai buna si nu mai este nevoie sa amestecati in ea. La sfarsit inlaturam coaja de citrice. Asezam borcanele si capacele sterilizate in tava aragazului si le lasam sa se incalzeasca. Punem borcanele pe cutite si punem gemul fierbinte. Le mai dam putin la cuptor sa prinda gemul o pojghita deasupra, le capacim si le punem la loc cald pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere verzi si pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:05

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:57

DeliciidelaM 1

31.03.2016, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine