Dulceata de prune cu nuca

de Catalina L in Dulceata / Gem, 18 Noi 2016 | 702 vizualizari

 

Cea mai buna dulceata dupa gustul meu :).
Imi plac prunele in dulceata, raman un pic intregi si sunt acrisoare si parfumate.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/dulceata-de-prune-cu-nuca.html

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de prune
  • 1 lamaie
  • 1 200 g de zahar
  • 300 g miez de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune cu nuca:

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.


Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori.


A doua zi se pun pe foc.


Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute.


Verificati daca este legata: puneti cateva picaturi pe o farfurie rece.


Trebuie sa nu se intinda si sa fie cleioase.


Adaugati zeama de lamaie si miezul de nuca maruntit un pic si dati inca cateva clocote- 5 minute.


Asa fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.


Se inchid bine si se intorc.


Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura.



Imi place sa pun o lingura intr-un iaurt natur sau sa fac o rulada pufoasa cu dulceata si bucatele de nuca. :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:05

super buna!

iri_iri 1

19.11.2016, 21:04

miki_a 1

20.11.2016, 19:02

Sigur e minunta! Culoarea e !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune