Gem de mere

de kamy in Dulceata / Gem, 29 Sep 2010 | 10834 vizualizari

 

prima oara cand fac si spre surprinderea mea...e superbun

 

INGREDIENTE

  • mere 1 kg
  • zahar gelierzucker 1 kg
  • o mana de stafide
  • putina scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Se curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune la foc potrivit.Cand incepe sa fiarba se amesteca incontinuu timp de 5-10 min in functie de cat de zemoase sunt merele(in cazul nostru).eu le-am fiert cam 6 min.Dupa ce stingem focul adaugam scortisoara si gata....punem gemul in borcane,infiletam capacul,le lasam sa se raceasca si...la camara cu ele.


 

TIPS-URI

1

zaharul eu il am din Austria dar am inteles ca acum se gaseste pe la Carrefour.E ff bun..numai cu asa ceva fac gem in ultimi 10 ani.I-am facut poza sa vedeti cum arata ambalajul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (92)

kamy 1

14.10.2010, 10:59

mihaelar......e ff bun...eu numai de ala folosesc de vreo 10 ani...e 4,75 lei la carrefour...kg la kg...altfel nu se leaga..

diaconta 1

04.10.2011, 21:51

interesant,cred ca-i si bun

kamy 1

04.10.2011, 21:54

dia....garantez asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem portocale cu nuci