Gem de mere

de kamy in Dulceata / Gem, 29 Sep 2010 | 10150 vizualizari

 

prima oara cand fac si spre surprinderea mea...e superbun

 

INGREDIENTE

  • mere 1 kg
  • zahar gelierzucker 1 kg
  • o mana de stafide
  • putina scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Se curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune la foc potrivit.Cand incepe sa fiarba se amesteca incontinuu timp de 5-10 min in functie de cat de zemoase sunt merele(in cazul nostru).eu le-am fiert cam 6 min.Dupa ce stingem focul adaugam scortisoara si gata....punem gemul in borcane,infiletam capacul,le lasam sa se raceasca si...la camara cu ele.


 

TIPS-URI

1

zaharul eu il am din Austria dar am inteles ca acum se gaseste pe la Carrefour.E ff bun..numai cu asa ceva fac gem in ultimi 10 ani.I-am facut poza sa vedeti cum arata ambalajul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (92)

kamy 1

14.10.2010, 10:59

mihaelar......e ff bun...eu numai de ala folosesc de vreo 10 ani...e 4,75 lei la carrefour...kg la kg...altfel nu se leaga..

diaconta 1

04.10.2011, 21:51

interesant,cred ca-i si bun

kamy 1

04.10.2011, 21:54

dia....garantez asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni in vasul roman