Dulceata de catina

de ianculubita in Dulceata / Gem, 15 Sep 2011 | 11202 vizualizari

 

Pentru ca am citit aici un articol interesant despre catina,va dau si eu o reteta de dulceata
Dupa cum v-am spus,am fost plecata in Franta intr-un orasel superb de munte;acolo este raiul pe pamant dar nimeni nu stie despre aceste vitamine naturale care cresc si se usuca tot acolo;de unde credeti ca am adunat catina??din zona care delimiteaza casele,adica mai pe romaneste din "gardurile"oamenilor;nu au garduri de scandura,ciment sau alte materiale ca la noi,ci pur si simplu un gard extraordinar de frumos de catina;tot pe strazi am mai vazut si tufe mari de rozmarin de care nimeni nu stie nimic,tufe de levantica,pomi cu rodii si alte fructe pe care nu le stiu iar prin padure,nu va imaginati cate am gasit; sa nu va imaginati ca toate acestea sunt poluate,fiind pe strada;nici vorba,masinile nici nu se aud cand circula.Cateva cuvinte despre aceasta dulceata; daca aceste bobite au aceeasi culoare si coapte si crude,le-am cules la gramada;abia la fiert se vad care au fost crude,dar va asigur ca tot delicioasa si sanatoasa este.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de catina
  • 1kg de zahar
  • 1lamaie
  • 1baton de vanilie
  • 3cani cu apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Am facut un sirop putin mai gros din zahar,apa si batonul de vanilie(l-am scos la sfarsit) apoi am adaugat catina curatata si spalata. Am lasat focul mare 15-20 min iar la sfarsit am adaugat zeama de lamaie. Am pus fierbinte in borcane si le-am adus acasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ianculubita 1

15.09.2011, 21:21

da Bunica,fiecare bobita trebuie curatata(adevarata pedeapsa),si un raspuns pentru Kamy,da cresc in ciorchine mari cu alte ciorchine mai mici si se intind ca niste plante agatatoare

diaconta 1

15.09.2011, 21:42

ce frumusete de cartier dar si cata munca cu aceasta dulceata dar merita,fiecare lingurita e o portie de sanatate

jolygina 1

16.09.2011, 09:34

se vede ca nu-i la noi arata super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici