Dulceata de catina

de ianculubita in Dulceata / Gem, 15 Sep 2011 | 13503 vizualizari

 

Pentru ca am citit aici un articol interesant despre catina,va dau si eu o reteta de dulceata
Dupa cum v-am spus,am fost plecata in Franta intr-un orasel superb de munte;acolo este raiul pe pamant dar nimeni nu stie despre aceste vitamine naturale care cresc si se usuca tot acolo;de unde credeti ca am adunat catina??din zona care delimiteaza casele,adica mai pe romaneste din "gardurile"oamenilor;nu au garduri de scandura,ciment sau alte materiale ca la noi,ci pur si simplu un gard extraordinar de frumos de catina;tot pe strazi am mai vazut si tufe mari de rozmarin de care nimeni nu stie nimic,tufe de levantica,pomi cu rodii si alte fructe pe care nu le stiu iar prin padure,nu va imaginati cate am gasit; sa nu va imaginati ca toate acestea sunt poluate,fiind pe strada;nici vorba,masinile nici nu se aud cand circula.Cateva cuvinte despre aceasta dulceata; daca aceste bobite au aceeasi culoare si coapte si crude,le-am cules la gramada;abia la fiert se vad care au fost crude,dar va asigur ca tot delicioasa si sanatoasa este.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de catina
  • 1kg de zahar
  • 1lamaie
  • 1baton de vanilie
  • 3cani cu apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Am facut un sirop putin mai gros din zahar,apa si batonul de vanilie(l-am scos la sfarsit) apoi am adaugat catina curatata si spalata. Am lasat focul mare 15-20 min iar la sfarsit am adaugat zeama de lamaie. Am pus fierbinte in borcane si le-am adus acasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ianculubita 1

15.09.2011, 21:21

da Bunica,fiecare bobita trebuie curatata(adevarata pedeapsa),si un raspuns pentru Kamy,da cresc in ciorchine mari cu alte ciorchine mai mici si se intind ca niste plante agatatoare

diaconta 1

15.09.2011, 21:42

ce frumusete de cartier dar si cata munca cu aceasta dulceata dar merita,fiecare lingurita e o portie de sanatate

jolygina 1

16.09.2011, 09:34

se vede ca nu-i la noi arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola

Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola ideal pentru orice ocazie.

citeste mai mult
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura