Dulceata de capsuni reteta

de camelia75 in Dulceata / Gem, 9 Iun 2013 | 4194 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Este pentru prima data cand fac dulceata de capsuni.Nu aveam idee de vreo reteta anume,asa ca un “search” pe Google am crezut ca ma va ajuta….Am gasit o multime de variante si nu stiam la care sa ma hotarasc,asa ca am facut doua tipuri de dulceata sau gem, ca pana la urma tot n-am inteles clar care este diferenta intre ele. :) )Ce vroiam eu era sa nu iasa foarte dulce,dar sa fie gustoasa.

 

INGREDIENTE

Dulceata de capsuni reteta

Prima varianta care va iesi un pic mai inchisa la culoare:

  • 1 kg de capsuni(sau capsune,ca nici aci’ nu stiu care-i varianta corecta:)) )
  • 750 gr zahar

A doua varianta:

  • 1 kg de capsuni
  • 500-600 gr zahar (depinde si de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 lamaie(jumatate taiata felii si de la o jumatate folosim sucul)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta


In ambele variante


1.Spalati si curatati capsunile de codite.

2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.

3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta cu cu lamaie)

4.Lasati o ora la frigider.(puteti sari peste aceasta etapa)

5.Puneti oala la foc foarte mic,timp de ~90 minute, amestecand din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipeste.

6.Luati spuma atunci cand se formeaza.(daca focul este mare va face spuma mai multa)Dulceata este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau o puteti verifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita dulceata din oala si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)

7.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)

8.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.


Dupa ce am gustat din ambele variante am decis ca cea cu lamaie este preferata.Dulce,acrisoara si cu o culoare mult mai frumoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

marisaconrad 1

09.06.2013, 22:27

Panacris 1

10.06.2013, 08:08

Sim0na 1

10.06.2013, 14:59

Buna dulceata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta cu fructoza