Dulceata de capsuni

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2020 | 2189 vizualizari

 

Uffff, am constatat, în urma cercetărilor făcute de cei care mă urmăresc, că nu am postat rețeta de preparare a dulceței din căpșuni. 😉
Mnoooo, pentru mine este o rețetă de rutină, din acest motiv nu am adus rețeta de la începuturile site-ului 😉
Acum la cererea cititorilor, o să aduc  rețete simple și de bază;) Spor și poftă bună! :-*

 

INGREDIENTE

  • Căpșuni cca. 2500 g,
  • Zahăr tos alb 2000 g,
  • Lămâie 2 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare.

Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate.

Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr, fructele apoi restul de zahăr și se lasă la loc răcoros până a doua zi.

A doua zi se pune cratița cu fructele și zeama lăsată la fiert la foc rapid cca. 10 minute, atenție, o să dea în clocot, în acel moment se lasă focul la minim, se spumează și se adaugă zeama de lămâie. Se mai lasă la fiert la foc mic cca. 30 minute, apoi se scot fructele, într-o strecurătoare și se lasă la scăzut siropul până se obține consistența dorită.

Apoi se adaugă fructele și se mai lasă la fiert la foc mic, încă cca. 30 minute, apoi se pune fierbinte în borcănele sterilizate.

Spor și poftă bună! Lichidul ce rămâne se poate lăsa la scăzut până se obține o pletea fină sau se toarnă direct în stcle și folosește ca și sirop.

TIPS-URI

1

Lichidul ce rămâne se poate lăsa la scăzut până se obține o pletea fină sau se toarnă direct în stcle și folosește ca și sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

15.06.2020, 08:53

Ce buna dulceata ai pregatit , cat de buna ar fi cu niste orez cu lapte

Rocsi 1

15.06.2020, 19:48

Super buna si aromata! Eu mai am de anul trecut, asa ca nu mai fac!

dantes 1

17.06.2020, 10:55

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni