Gem de piersici

de mimmi in Dulceata / Gem, 15 Sep 2011 | 3974 vizualizari

 

Gata cu vacanta,gata cu binele.
A inceput scoala,asa ca nu mai am atata timp de stat in bucatarie,la cratita.
Voi posta mai rar,pentru ca si preparatele facute de mine vor fi mai rare,asta nu inseamna ca atunci cand am putin timp liber nu pregatesc o bunatate pe care sa o impartasesc cu voi.
Weekendul trecut am facut o nebunie de gem din piersici cu piersicile pe care le-am mai avut in pom.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici
  • 800 g de zahar la 1 kg de fructe= 4 kg zahar
  • putin suc de lamaie (optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Spalam bine fructele,le curatam de eventualele stricaciuni si le scoatem samburii. Dam fructele prin masina de tocat carne si le punem intr-o oala cu fundul gros. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade lichidul si se ingroase,in acel moment adaugam zaharul. Mai lasam sa fiarba cca 30 de minute,acum puteti adauga si sucul de lamaie daca doriti si zahar daca mai este nevoie.

Spalam borcanele si le punem in cuptor cca 5 minute sa se incalzeasca. Turnam gemul putin racit in borcane dupa care pastram gemul la loc intunecos si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata si gem de caise