Dulceata de afine cu arome

de dentistutza in Dulceata / Gem, 26 Iul 2010 | 4581 vizualizari

 

Se spune ca afinele, bilutele acestea acrisoare si intens colorate ar fi un adevarat izvor de sanatate. De cateva saptamani imi propun sa fac si eu dulceata dupa o idee pe care doresc sa o incerc. Merg, cumpar cateva kilograme de afine si pana ma apuc de treaba afinele se volatilizeaza!
Nu, nu am descoperit ca afinele sunt vreun gaz nou de adaugat in Tabelul Mendeleev si nici ca au puteri magice. Pur si simplu le devoram ca atare,crude si racoroase.
In sfarsit se pare ca ne-am facut plinul si iata , am reusit sa fac si eu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. afine curatate
  • 2 kg. zahar
  • 1 pliculet Gelfix
  • 4 pliculete zahar vanilinat Bourbon
  • 2-3 linguri portocala confiata maruntita
  • 3-4 linguri apa flori de portocal
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine cu arome:

Afinele se pun in cratita emailata impreuna cu zaharul ca sa lase suc cateva ore.Se pune cratita pe foc moderat si amestecand se aduce la punctul de fierbere. Cand incepe sa se umfle si sa faca spuma procedam ca la orice alta dulceata.Se potriveste focul si amestecand destul de des se lasa sa fiarba cam 20 minute.


Se ia cratita de pe foc, se toarna Gelfix si se amesteca foarte bine. Se pune iar pe foc moderat si se lasa sa mai fiarba 3-4 minute. Se stinge focul, se adauga vanilia,portocala confiata si apa de flori, si se pune imediat in borcane sterilizate. Borcanele se pun cu gura in jos pe un stergar pana la racirea completa.

 

TIPS-URI

1

nu am respectat intocmai indicatiile de plicul Gelfix

2

portocala confiata se gaseste la Mega Image raionul cu arome pt. dulciuri

3

apa de flori de portocal se gaseste in orice magazin cu specific arabesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine cu arome" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dentistutza 1

26.07.2010, 16:40

va invit cu drag la "o dulceata" si o cafeluta, tratatie ca pe vremea bunicii...
ba merge si un pahar aburit cu apa rece

aziz 1

11.11.2010, 19:44

putem lua si platoul ala marocan la plecare?

dentistutza 1

12.11.2010, 08:18

...daca sunteti cuminti si papati tot..mai vorbim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni