Dulceata de caise

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 195 vizualizari

 

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice. In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant pentru dulceturi rapide si sanatoase asa ca l-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 170 gr Green Sugar gelifiant
  • 25 ml apa + 25 ml caisata / 50 ml apa
  • zeama de la o portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala.


Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute.


Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant, caisata si apa si am pus pe foc mic. Am amestecat pana s-a topit zaharul. Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.


Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.


Le intoarcem si le lasam la racit.


Se pastreaza in camara si se consuma, in cateva zile de la data deschiderii.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

20.07.2017, 08:59

miki_a 1

20.07.2017, 13:16

Sunt curioasă cum se păstrează dulceața peste iarnă (deși nu cred că o va prinde )! Sunt în căutare de rețete cu acest îndulcitor!

oanapl 1

21.07.2017, 23:35

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune