Peltea de gutui si mere

de merisor in Dulceata / Gem, 30 Oct 2013 | 4664 vizualizari

 

Saptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit!
Am facut in fiecare zi si dulceata si gem si peltea si voi mai face.

 

INGREDIENTE

  • 3 Kg gutui (coji si cotoare)
  • 1,500 kg mere (cu coaja rosie)
  • 3 kg zahar
  • 2 batoane scortisoara
  • 4 L apa
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui si mere:

Am spalat foarte bine gutuile cu buretele de vase pentru a indeparta definitiv puful de pe ele.


Le-am curatat coaja si am indepartat cotoarele.


Pulpa am folosit-o la dulceata si gem.


Merele spalate si ele le-am taiat in sferturi.


Am pus intr-o oala de 8 L cojile, cotoarele gutuilor si merele si le-am acoperit cu apa.


Am pus oala pe foc mediu si am lasat sa fiarba pana cand au inceput sa se paseze toate ingredientele, apoi am strecurat zeama printr-un tifon curat.


Am masurat lichidul rezultat si am adaugat 1 kg de zahar la litrul de lichid.


Au rezultat 3 litri de lichid.


Apoi am pus vasul cu lichid si zahar la foc incet, am adaugat 2 batoane de scortisoara, zeama de la o lamaie si am fiert, pana cand s-a format ca o gelatina, aproximativ 4 ore.


Pe parcursul fierberii am mestecat din cand in cand cu o spatula de lemn si am incercat consistenta, punand cate putin lichid intr-o farfurie si lasand sa se raceasca.


Cand am obtinut consistenta dorita am stins focul si am pus pelteaua fierbinte in borcanele sterilizate, am inchis capacele si am mai dat borcanele la cuptor pentru 5 minute, apoi am stins cuptorul si am lasat borcanele acolo pana a doua zi cand s-au racit complet.


Au rezultat 6 borcane de aproximativ 400 gr.


Am etichetat borcanele si le-am trecut in camara.


A iesit o peltea foarte frumoasa la culoare!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga dupa preferinta si esenta de vanilie sau zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Anett 1

31.10.2013, 13:03

hmmm tare bun!

MIUTA 1

31.10.2013, 15:43

Foarte buna

simona72 1

31.10.2013, 15:58

FfF buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui