Peltea de gutui si mere

de merisor in Dulceata / Gem, 30 Oct 2013 | 4272 vizualizari

 

Saptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit!
Am facut in fiecare zi si dulceata si gem si peltea si voi mai face.

 

INGREDIENTE

  • 3 Kg gutui (coji si cotoare)
  • 1,500 kg mere (cu coaja rosie)
  • 3 kg zahar
  • 2 batoane scortisoara
  • 4 L apa
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui si mere:

Am spalat foarte bine gutuile cu buretele de vase pentru a indeparta definitiv puful de pe ele.


Le-am curatat coaja si am indepartat cotoarele.


Pulpa am folosit-o la dulceata si gem.


Merele spalate si ele le-am taiat in sferturi.


Am pus intr-o oala de 8 L cojile, cotoarele gutuilor si merele si le-am acoperit cu apa.


Am pus oala pe foc mediu si am lasat sa fiarba pana cand au inceput sa se paseze toate ingredientele, apoi am strecurat zeama printr-un tifon curat.


Am masurat lichidul rezultat si am adaugat 1 kg de zahar la litrul de lichid.


Au rezultat 3 litri de lichid.


Apoi am pus vasul cu lichid si zahar la foc incet, am adaugat 2 batoane de scortisoara, zeama de la o lamaie si am fiert, pana cand s-a format ca o gelatina, aproximativ 4 ore.


Pe parcursul fierberii am mestecat din cand in cand cu o spatula de lemn si am incercat consistenta, punand cate putin lichid intr-o farfurie si lasand sa se raceasca.


Cand am obtinut consistenta dorita am stins focul si am pus pelteaua fierbinte in borcanele sterilizate, am inchis capacele si am mai dat borcanele la cuptor pentru 5 minute, apoi am stins cuptorul si am lasat borcanele acolo pana a doua zi cand s-au racit complet.


Au rezultat 6 borcane de aproximativ 400 gr.


Am etichetat borcanele si le-am trecut in camara.


A iesit o peltea foarte frumoasa la culoare!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga dupa preferinta si esenta de vanilie sau zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Anett 1

31.10.2013, 13:03

hmmm tare bun!

MIUTA 1

31.10.2013, 15:43

Foarte buna

simona72 1

31.10.2013, 15:58

FfF buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui