Peltea de gutui si mere

de merisor in Dulceata / Gem, 30 Oct 2013 | 3793 vizualizari

 

Saptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit!
Am facut in fiecare zi si dulceata si gem si peltea si voi mai face.

 

INGREDIENTE

  • 3 Kg gutui (coji si cotoare)
  • 1,500 kg mere (cu coaja rosie)
  • 3 kg zahar
  • 2 batoane scortisoara
  • 4 L apa
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui si mere:

Am spalat foarte bine gutuile cu buretele de vase pentru a indeparta definitiv puful de pe ele.


Le-am curatat coaja si am indepartat cotoarele.


Pulpa am folosit-o la dulceata si gem.


Merele spalate si ele le-am taiat in sferturi.


Am pus intr-o oala de 8 L cojile, cotoarele gutuilor si merele si le-am acoperit cu apa.


Am pus oala pe foc mediu si am lasat sa fiarba pana cand au inceput sa se paseze toate ingredientele, apoi am strecurat zeama printr-un tifon curat.


Am masurat lichidul rezultat si am adaugat 1 kg de zahar la litrul de lichid.


Au rezultat 3 litri de lichid.


Apoi am pus vasul cu lichid si zahar la foc incet, am adaugat 2 batoane de scortisoara, zeama de la o lamaie si am fiert, pana cand s-a format ca o gelatina, aproximativ 4 ore.


Pe parcursul fierberii am mestecat din cand in cand cu o spatula de lemn si am incercat consistenta, punand cate putin lichid intr-o farfurie si lasand sa se raceasca.


Cand am obtinut consistenta dorita am stins focul si am pus pelteaua fierbinte in borcanele sterilizate, am inchis capacele si am mai dat borcanele la cuptor pentru 5 minute, apoi am stins cuptorul si am lasat borcanele acolo pana a doua zi cand s-au racit complet.


Au rezultat 6 borcane de aproximativ 400 gr.


Am etichetat borcanele si le-am trecut in camara.


A iesit o peltea foarte frumoasa la culoare!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga dupa preferinta si esenta de vanilie sau zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (36)

Anett 1

31.10.2013, 13:03

hmmm tare bun!

MIUTA 1

31.10.2013, 15:43

Foarte buna

simona72 1

31.10.2013, 15:58

FfF buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06