Dulceata de coacaze negre

de merisor in Dulceata / Gem, 6 Iul 2015 | 2673 vizualizari

 

Este prima data cand fac dulceata de coacaze.
Zilele trecute mi-a adus cineva 2 kg de coacaze negre, direct curatate de codite si frunze si n-am stat prea mult pe ganduri, am preparat aceasta minunata dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg coacaze negre
  • 1750 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 5 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze negre:

Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita.


Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile care de obicei nu se inlatura, ar fi munca titanica sa facem si asta.


Dupa ce ne asiguram ca sunrt scurse bine, le punem intr-un vas si presaram zaharul vanilat peste ele.


Le lasam asa pana preparam siropul.


Intr-un vas cu peretii dubli, punem zaharul si apa si dam vasul la foc mediu, amestecand din cand in cand.


Adaugam si putina zeama de lamaie ca sa nu se cristalizeze zaharul pe peretii vasului.


Lasam siropul sa fiarba pana cand obtinem o consistenta groasa si necursiva, atunci cand facem proba, punand o lingurita de sirop intr-o farfurie si lasandu-l sa se raceasca.


Adaugam apoi coacazele, amestecam usor si le lasam sa isi lase aroma, dar nu le fierbem prea mult, pentru ca riscam sa se dilueze foarte tare siropul, daca fructele isi vor pierde tot sucul datorita tratamentului termic indelungat.


Dar nu uitam pe parcurs sa facem proba, punand putina dulceata in farfurie si lasand-o sa se raceasca pentru a vedea daca siropul este bine legat.


Daca se formeaza spuma, avem grija sa o inlaturam.


Intre timp sterilizam borcanele spalate bine, in cuptorul incins si le umplem imediat cu dulceata fierbinte.


Infiletam capacele, stergem borcanele bine pe exterior si le introducem in cuptorul cald, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi le transferam in camara.


A iesit foarte aromata, dar usor cursiva, comparativ cu alte dulceturi, insa este destul de legata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

07.07.2015, 08:34

imi place, este foarte gustoasa!

mihaelar63 1

07.07.2015, 19:59

Buna dulcetica de coacaze Si eu am preparat dar 2 borcane si un picut atat mi-a fost productia

merisor 1

07.07.2015, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri