Dulceata de coacaze negre

de Merisor in Dulceata / Gem, 6 Iul 2015 | 12108 vizualizari

 

Este prima data cand fac dulceata de coacaze.
Zilele trecute mi-a adus cineva 2 kg de coacaze negre, direct curatate de codite si frunze si n-am stat prea mult pe ganduri, am preparat aceasta minunata dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg coacaze negre
  • 1750 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 5 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze negre:

Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita.


Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile care de obicei nu se inlatura, ar fi munca titanica sa facem si asta.


Dupa ce ne asiguram ca sunrt scurse bine, le punem intr-un vas si presaram zaharul vanilat peste ele.


Le lasam asa pana preparam siropul.


Intr-un vas cu peretii dubli, punem zaharul si apa si dam vasul la foc mediu, amestecand din cand in cand.


Adaugam si putina zeama de lamaie ca sa nu se cristalizeze zaharul pe peretii vasului.


Lasam siropul sa fiarba pana cand obtinem o consistenta groasa si necursiva, atunci cand facem proba, punand o lingurita de sirop intr-o farfurie si lasandu-l sa se raceasca.


Adaugam apoi coacazele, amestecam usor si le lasam sa isi lase aroma, dar nu le fierbem prea mult, pentru ca riscam sa se dilueze foarte tare siropul, daca fructele isi vor pierde tot sucul datorita tratamentului termic indelungat.


Dar nu uitam pe parcurs sa facem proba, punand putina dulceata in farfurie si lasand-o sa se raceasca pentru a vedea daca siropul este bine legat.


Daca se formeaza spuma, avem grija sa o inlaturam.


Intre timp sterilizam borcanele spalate bine, in cuptorul incins si le umplem imediat cu dulceata fierbinte.


Infiletam capacele, stergem borcanele bine pe exterior si le introducem in cuptorul cald, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi le transferam in camara.


A iesit foarte aromata, dar usor cursiva, comparativ cu alte dulceturi, insa este destul de legata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Merisor 1

07.07.2015, 20:08

vasimur 1

11.12.2017, 08:29

Îmi plac coacăzele dar n-am mai mâncat de când eram copil...

Ancutsa 1

26.07.2020, 23:25

Parfumata si buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nectarine