Dulceata de caise

de delia64 in Dulceata / Gem, 10 Mai 2014 | 3608 vizualizari

 

Se apropie sezonul fructelor si m-am gandit sa va fac cunoscute reteta mea de dulceata de caise .
In fiecare an fac dulceturi , gemuri ,siropuri , le fac toate cu mare drag pentru familia mea , asa iarna avem in camara tot ce ne dorim .

 

INGREDIENTE

  • 20 kg. caise
  • 15 kg .zahar
  • 4 plicuri conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Se spala caisele , se scot samburii si se pun intr-un lighean cu zahar , se amesteca din cand in cand  sa se topeasca zaharul .

A doua zi cand zaharul este topit si caisele au lasat siropul se strecoara si se pun la foc .

Se pune o plita pe ochiul aragazului pentru a nu se prinde dulceata .

Se lasa focul incet si se amesteca cu o lingura de lemn .

Intre timp spalam borcanele  si le sterilizam in cuptor .

Cand fierbe butonat dulceata si nu mai are spuma  adaugam conservantul dizolvat in sirop si mai lasam cateva minute pe foc .

Luam de pe foc dulceata si o impartim in borcane sub care asezam o lama lata de cutit  pentru a nu crapa borcanele .

Le punem capacul si le asezam borcanele intr-o ladita captusita cu paturi pana a doua zi la dunst uscat 

A doua zi le asezam in camara , vom avea o dulceata aromata si gustoasa .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Caisele trebuie sa fie bine coapte .

2

Din zeama rezultata fac un sirop delicios .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

delia64 1

10.05.2014, 17:46

deyutzky

Rocsi 1

10.05.2014, 19:28

Chiar am vazut caise dar cam scumpe. asteptam sa vina sezonul lor

delia64 1

10.05.2014, 19:38

Azi maine vom avea la pret bun .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu menta