Dulceata de caise

de delia64 in Dulceata / Gem, 10 Mai 2014 | 1562 vizualizari

 

Se apropie sezonul fructelor si m-am gandit sa va fac cunoscute reteta mea de dulceata de caise .
In fiecare an fac dulceturi , gemuri ,siropuri , le fac toate cu mare drag pentru familia mea , asa iarna avem in camara tot ce ne dorim .

 

INGREDIENTE

  • 20 kg. caise
  • 15 kg .zahar
  • 4 plicuri conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Se spala caisele , se scot samburii si se pun intr-un lighean cu zahar , se amesteca din cand in cand sa se topeasca zaharul .


A doua zi cand zaharul este topit si caisele au lasat siropul se strecoara si se pun la foc .


Se pune o plita pe ochiul aragazului pentru a nu se prinde dulceata .


Se lasa focul incet si se amesteca cu o lingura de lemn .


Intre timp spalam borcanele si le sterilizam in cuptor .


Cand fierbe butonat dulceata si nu mai are spuma adaugam conservantul dizolvat in sirop si mai lasam cateva minute pe foc .


Luam de pe foc dulceata si o impartim in borcane sub care asezam o lama lata de cutit pentru a nu crapa borcanele .


Le punem capacul si le asezam borcanele intr-o ladita captusita cu paturi pana a doua zi la dunst uscat


A doua zi le asezam in camara , vom avea o dulceata aromata si gustoasa .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Caisele trebuie sa fie bine coapte .

2

Din zeama rezultata fac un sirop delicios .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

delia64 1

10.05.2014, 17:46

deyutzky

Rocsi 1

10.05.2014, 19:28

Chiar am vazut caise dar cam scumpe. asteptam sa vina sezonul lor

delia64 1

10.05.2014, 19:38

Azi maine vom avea la pret bun .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de caise