Dulceata de pepene galben

de Valclaudia in Dulceata / Gem, 10 Aug 2013 | 1595 vizualizari

 

trebuie sa-i multumesc Sim0nei pentru ca de la ea m-am inspirat.... >:d

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de pepene galben
  • 500 gr zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Avem nevoie de 3 pepeni galbeni.


Spalam pepenii, ii curatam de seminte si coaja si portionam pulpa in cubulete maricele.


Presaram zaharul si lasam deoparte cca 3 ore pana se topeste zaharul si se formeaza siropul.


Inainte de a da dulceata la foc mic stoarcem lamaile si adaugam sucul peste pulpa de pepene.


Lasam sa fiarba la foc mic cca 2 ore.


La inceput trebuie colectata si indepartata spuma care se formeaza.


Dulceata este gata atunci cand lichidul ramas se ingroasa.


Mie mi-au iesit trei borcanele + o portie zdravana de gust pentru toti pofticiosii casei!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Valclaudia 1

10.08.2013, 22:47

e foarte aromata,Merisor! Noua ne-a placut...

Panacris 1

11.08.2013, 10:28

Anett 1

11.08.2013, 13:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08