Dulceata de piersici si pere

de ANCA in Dulceata / Gem, 3 Sep 2010 | 5139 vizualizari

 

Maine plecam in concediu si am ramas cu niste fructe... asa ca am improvizat rapid o dulceata (de fapt, mai mult sotul..):)) pot sa spun ca a iesit bestiala, o aroma deosebita, recomand sa o incercati, merita din plin!!

 

INGREDIENTE

  • 4 piersici
  • 3 pere
  • o mana de migdale crude
  • o mana de stafide
  • un baton mare de scortisoara
  • o cana de zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici si pere:

Piersicile si perele se taie cubulete, se presara zaharul peste ele si se lasa cateva ore la frigider sa lase zeama.


Se pun intr-o cratita de inox sau alt vas care nu se prinde, se pun migdalele, stafidele si batonul de scortisoara si se lasa la foc mic cam o ora, pana se leaga sosul si trece testul picaturii pe farfurie. Din cand in cand, amestecam cu o lingura de lemn.


Spre final se pune zeama de lamaie si se mai lasa sa dea cateva clocote.


Mi-au iesit 2 borcanele de vreo 300 g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ANCA 1

03.09.2010, 22:31

Buni, e bine, sunt o norocoasa si o rasfatata de el, e mai mereu prin bucatarie, ii place mult si face numai bunataturi

Oana 1

04.09.2010, 08:59

Buuun Vacanta placuta!

Corinuta 1

04.09.2010, 19:26

interesanta combinatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de pere cu mere