Dulceata de piersici si pere

de ANCA in Dulceata / Gem, 3 Sep 2010 | 9929 vizualizari

 

Maine plecam in concediu si am ramas cu niste fructe... asa ca am improvizat rapid o dulceata (de fapt, mai mult sotul..):)) pot sa spun ca a iesit bestiala, o aroma deosebita, recomand sa o incercati, merita din plin!!

 

INGREDIENTE

  • 4 piersici
  • 3 pere
  • o mana de migdale crude
  • o mana de stafide
  • un baton mare de scortisoara
  • o cana de zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici si pere:

Piersicile si perele se taie cubulete, se presara zaharul peste ele si se lasa cateva ore la frigider sa lase zeama.

Se pun intr-o cratita de inox sau alt vas care nu se prinde, se pun migdalele, stafidele si batonul de scortisoara si se lasa la foc mic cam o ora, pana se leaga sosul si trece testul picaturii pe farfurie. Din cand in cand, amestecam cu o lingura de lemn.

Spre final se pune zeama de lamaie si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Mi-au iesit 2 borcanele de vreo 300 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ANCA 1

03.09.2010, 22:31

Buni, e bine, sunt o norocoasa si o rasfatata de el, e mai mereu prin bucatarie, ii place mult si face numai bunataturi

Oana 1

04.09.2010, 08:59

Buuun Vacanta placuta!

Corinuta 1

04.09.2010, 19:26

interesanta combinatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 17:49

Clatite cu sos de caramel cu portocale, o reteta de desert rapid, delicios si aromat

pe 05.09 la 16:34

Pui gratinat la cuptor, reteta simpla si savuroasa, usor de preparat

pe 04.09 la 19:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui