Gem de caise

de diaconta in Dulceata / Gem, 16 Iul 2013 | 20466 vizualizari

 

Uite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona noastră.Cred că gemul de caise are o aromă deosebită şi o culoare delicată.

 

INGREDIENTE

  • 3,500 kg caise (3 kg fara sâmburi)
  • 1,500 kg zahar
  • 10 borcane de 420 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Am scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct.


Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta operatiune.


Noi nu lasam fructele întregi deoarece ne place ca gemul sa fie cremos.


Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba amestecând din când în când.


Am lasat sa fiarba vreo doua ore,pâna a scazut aproape la jumatate si s-a îngrosat suficient.


L-am pus asa fierbinte în borcane,am închis capacele si le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit complet.


Le-am depozitat în camara pâna planuim ce deserturi facem cu el în afara de a-l unge p o felie de pâine cu unt lânga o cana de lapte fierbinte.


Hai ca-mi pun chiar acum o cana de lapte lânga bunaciunea de gem.


Sa va faceti si voi!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

diaconta 1

17.07.2013, 08:38

Ela87 multumesc

MIUTA 1

17.07.2013, 12:43

Ce bine arata!!!!

diaconta 1

17.07.2013, 14:54

Miuta ce dor mi-a fost de tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!