Gem de caise cu portocale si migdale

de Oana in Dulceata / Gem, 20 Iun 2017 | 13896 vizualizari

 

Gem de caise parfumate, reteta clasica imbunatatita cu ceva portocale si migdale.
Chiar daca e simplu sa faci gem, merita sa ii adaugi un ingredient sau doua, sa il faci mai special… in bucatarie e mereu loc pentru experimentat.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1,2 kg zahar
  • 3 portocale
  • 1 lamaie
  • 100 gr migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu portocale si migdale:

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si incepe sa fiarba, “cu bulbuci”, asa cum spune mama mea.
Verifica pe o farfurie, o picatura de gem si daca sta ferma, inseamna ca este gata. Opreste focul si adauga migdalele pentru o aroma deosebita. Pune gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate bine, inchide capacele si intoarce-le invers ca sa se videze. Astfel, nu ai nevoie de niciun conservant si o sa tina pana la anul cel putin.

TIPS-URI

1

Portocalele si zeama de lamaie vor pastra culoarea frumoasa a caiselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu portocale si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta